O nouă DEZBATERE PUBLICĂ pentru METROU, etapa avizului de mediu. Unde se pot depune obiecții

O nouă DEZBATERE PUBLICĂ pentru METROU, etapa avizului de mediu. Unde se pot depune obiecții

Primăria Cluj-Napoca anunță publicul interesat asupra depunerii Raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul de metrou. Tipul deciziei posibile luate de APM Cluj poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Dezbaterea publică a Raportului privind impactul asupra mediului, va avea loc la Casino Parcul Central Simion Bărnuțiu din Municipiul Cluj-Napoca, în data de 23.06.2022, începând cu orele 16.00 precum și în regim electronic- teleconferinţă.

Invitațiile de participare la teleconferință vor fi transmise înainte de dezbatere, în baza înscrierilor făcute pe site-ul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca la secțiunea ”Registratură – Depuneri Cereri – Cerere înscriere la cuvânt la dezbaterea publică”.


Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele
menționate la sediul APM Cluj din Calea Dorobanţilor, nr. 99, Cluj-Napoca, jud. Cluj în zilele de luni-joi, între orele 9.00 -14.00 și vineri, între orele 9.00 -13.00, până la data de 23.06.2022, data dezbaterii publice. Raportul privind impactul asupra mediului, poate fi consultat la sediul APM Cluj din Calea Dorobanţilor, nr. 99, Cluj-Napoca, jud. Cluj, în zilele de lunijoi, între orele 900 -1400 și vineri între orele 9.00-13.00 și la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca din municipiul Cluj-Napoca, strada Moților, nr. 1-3, județul Cluj, în zilele de luni-vineri, între orele 9.00-14.00.

Documentul menționat este disponibil și la următoarea adresă de internet: http://apmcj.anpm.ro/

Contractul pentru Magistrala M1 cu 19 stații a fost lansat în licitație în martie și este unul de tip „la cheie”: 6,66 miliarde lei (1,3 miliarde euro). Spre deosebire de contractele pentru metroul din București, licitația pentru linia de metrou de la Cluj-Napoca include toate componentele, de la structura tunelurilor și a stațiilor până la instalații, finisaje și automatizare. Pentru primele 9 stații din proiect (lucrări la structură) este asigurată o finanțare de 300 de milioane de euro prin PNRR.

De asemenea, Primăria Cluj Napoca ar putea plăti până la 125 de milioane de lei pentru supervizarea magistralei de metrou din municipiu, potrivit unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.  Serviciile de supervizare înseamnă, practic, consultanță pe durata contractului de proiectare și execuție, dar și în perioada de garanție

 

Comenteaza