O mână de ajutor pentru mănăștureni. USAMV mută gardul, CTP mută stația

O mână de ajutor pentru mănăștureni. USAMV mută gardul, CTP mută stația
Primăria și CTP Cluj au solicitat USAMV să mute un gard, ca să se poată reloca o stație de transport în comun.

O stație din Cluj dă mari bătăi de cap mănășturenilor. Atunci când vin spre centru, găsesc mereu o bandă blocată, iar asta din cauza stației pentru mijloacele în comun de lângă intrarea pe strada Mărginașă.

Primarul Emil Boc susține că s-a identificat o soluție, cu concursul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), care este de acord să își mute gardul de la stradă. Pe Calea Mănăștur, universitatea are un front de 60 de metri și un gard care este monument istoric. De aceea, e nevoie să își dea acordul și Comisia de Monumente a Ministerului Culturii.

"Dorim lărgirea Căii Mănăștur, pe axa Mănăștur - centru, cu câțiva metri buni, astfel ca prin mutarea gardului USAMV să se poată face o stație pentru transportul în comun. Gândiți-vă că venim dinspre Mănăștur și ne blocăm toți la sugrumarea aceea de la intrarea pe Moților. Toate mașinile stau pentru că sunt oprite autobuze în stație. Nu se poate merge altfel. Și atunci avem din nou deschidere din partea USAMV, care este de acord să mute gardul câțiva metri în interior, ca noi să ducem stația câțiva metri mai sus decât este acum și să creăm o alveolă pentru intrarea autobuzelor sau troleibuzelor, ca să se poată asigura fluența traficului", a spus Emil Boc.

"Am purtat o discuție cu Primăria, care dorește să lărgească strada și să realizeze o stație mai sus decât cea actuală, care blochează traficul. Noi de principiu nu ne-am opune, chiar dacă gardul este monument istoric. Rămâne ca municipalitatea să facă proiectul, să vedem cum arată. Sigur, decizia trebuie să treacă prin Consiliul de Administrație și Senat. Primăria s-a angajat să mute pe cheltuiala sa gardul și să regularizeze cursul pârâului care curge pe teritoriul universității, apoi trece pe sub stradă și fosta fabrică de bere", a spus și Cornel Cătoi, rectorul USAMV.

Calea Mănăștur ar urma să fie lărgită și mai sus, în cadrul unui alt proiect, care prevede extinderea carosabilului, fie pentru a se oferi o bandă de circulație în plus autovehiculelor, fie pentru a se crea piste de biciclete.

 

Comenteaza