Foto O fostă perlă a taberelor clujene renaște

O fostă perlă a taberelor clujene renaște
O fostă perlă a taberelor clujene renaște
O fostă perlă a taberelor clujene renaște
O fostă perlă a taberelor clujene renaște

Cabana Blăjoaia, reprezenta cea mai căutată tabără din judeţul Cluj, datorită în special peisajelor mirifice oferite de zona de munte a Parcului Natural Apuseni, dar și focurilor de tabără din zonă.

''După o istorie posdecembristă tumultoasă, în care cabana a fost plimbată prin mâinile mai multor proprietari care nu au investit mai nimic acolo, i-a surâs norocul și a ajuns în proprietatea Universitatea Babeş-Bolyai. Acesția și-au propus să-i dea o nouă viaţă, să o repare, extindă și modernizeze astfel încât să corespundă cerinţelor actuale și își doresc să o transforme într-o baza de practică studențească. Au reusit, prin îndemânarea unei echipe de achitecți talentați, să păstreze farmecul de odinioară al acesteia, să armonizeze extinderile sub forma unui concept unitar și, cred că cel mai important, au făcut asta cu respect pentru integrarea cladirii în peisajul minunat local, rezultând un obiect cu o arhitectură de calitate care face cinste renumelui si prestigiului beneficiarului.

Echipa de proiect:
Arh. Alexandru Mociran (șef de proiect), arh. stag. Cristina Colis, arh stag. Monica Elisei, intern (practicant) Mark Costin arh. Cezar Cimpeanu (vizualizare).
Felicitări tuturor!'', scrie Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului.

Etichete
Comenteaza