Numărul clujenilor care și-au achitat impozitele online a crescut cu 61% față de aceeași perioadă a anului trecut

Numărul clujenilor care și-au achitat impozitele online a crescut cu 61% față de aceeași perioadă a anului trecut

Joi, 30 septembrie 2021, este termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente celui de-al doilea semestru din anul fiscal 2021.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pentru neachitarea obligațiilor fiscale principale la termenul susmenționat, începând cu 1 octombrie, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună şi fracţiune de lună, până la data stingerii sumelor datorate, inclusiv.

Modalitățile de achitare a impozitului puse la dispoziția contribuabililor de către Primăria Cluj-Napoca sunt următoarele:

- pe platforma de contact https://www.e-primariaclujnapoca.ro/taxe/
Contribuabilii, persoane fizice si juridice, pot solicita înregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de încasare a impozitelor și taxelor locale (parola de acces este confidențială). Informații privind procedura și actele necesare se găsesc pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro;
- cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (care a fost transmisă la începutul anului 2021, conform legii). Scanând cu o aplicație de mobil codul QR, plata taxelor și impozitelor poate fi efectuată direct de pe telefonul mobil, fără a mai fi necesară crearea unui cont;
- pe www.ghiseul.ro - Contul poate fi creat imediat;
- direct la ghișee.

Gradul de încasare a impozitelor/taxelor pe anul 2021 de la persoane fizice este de 88%, iar de la persoane juridice este de aproximativ 82%. Numărul clujenilor care și-au achitat impozitele online a crescut cu 61% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În aceast an, Primăria Cluj-Napoca a extins comunicarea digitală cu cetățenii prin intermediul E-cont – Dosarul digital al cetățeanului pe e-primariaclujnapoca.ro. Clujenii își pot crea astfel un cont de comunicare digitală a documentelor în relația cu Primăria pe www.primariaclujnapoca.ro la secțiunea Administrație / Servicii online/Taxe și impozite.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza