Video Noutăți despre centrul de testare COVID de la Aeroportul Cluj. Cine se poate testa

Noutăți despre centrul de testare COVID de la Aeroportul Cluj. Cine se poate testa

Centrul de testare care urmează să se deschidă la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va fi accesibil oricui dorește, indiferent dacă este pasager sau nu.

Directorul AIAIC, David Ciceo, a spus la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), de ce este necesar acest centru, ce fel de testare se va face și ce schimbări poate aduce asupra modului în care călătorim.

„În 16 aprilie este deschiderea licitației publice; ne bucurăm că sunt firme interesate. Noi am solicitat ca firma care va câștiga să fie obligată să realizeze teste RT PCR, în care noi am spus că vrem rezultatul în 24 de ore, dar termenele se scurtează, și teste rapide, în maximum o oră. Este foarte important pentru pasagerii pe care îi vom avea, ne așteptăm la o creștere a traficului.

Totodată, acest centru se va adresa clujenilor și oricui dorește, nu este limitat doar pentru pasageri. Imediat după implementare vom mediatiza. Este important pentru că sunt pasageri care vin pentru termen scurt, 48 de ore, 72 de ore și sunt țări care deja acceptă teste rapide. Va fi deschis și în weekend și va fi o oportunitate pentru toți clujenii”, ne-a declarat David Ciceo.

Directorul aeroportului a mai adăugat că acest centru este important și pentru cei care călătoresc dimineața, fiind curse foarte devreme, iar testarea trebuie asigurată și pentru aceștia. Licitația publică pentru deschiderea centrului de testare de la AIAIC va avea loc vineri, 16 aprilie.

Comenteaza