Noul bulevard al Clujului nu are nevoie de aviz de mediu. Cum va arăta

Noul bulevard al Clujului nu are nevoie de aviz de mediu. Cum va arăta

Elaborarea documentației pentru culoarul de nord Gară - IRA poate continua fără aviz de mediu, transmite Agenția pentru Protecția Mediului.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a anunțat că elaborarea studiului de fezabilitate și a Planului Urbanistic Zonal în condițiile Legii 350/2001 pentru obiectivul de investiții Culoar de Mobilitate Nord Pod Oașului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod IRA, situat în Municipiul Cluj-Napoca, cartier Mărăști, nu necesită evaluare de mediu, planul urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

NV Construct proiecteza noul bulevard la Cluj-Napoca: Nord - Pod Oaşului - Răsăritului - străzile Răsăritului - Câmpul Pâinii - Pod IRA. Valoarea contractului este de 3,25 milioane de lei, din fonduri bugetare. NV Construct (Cluj) se află în asocierea care face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania.

Șoseaua va trece noul pod Oașului – Răsăritului și va urma calea ferată, cu câte două benzi pe sens. În paralel, de cealaltă parte a căii ferate, strada Răsăritului va avea același traseu, dar cu câte o bandă pe sens. Artera ar urma să aibă și trotuare, respectiv piste de biciclete. Primul pas pentru construirea noului bulevard este edificarea podului Răsăritului.

Comenteaza