Nouă oferte pentru construirea centurii de Sud Floreşti-Cluj. Cine e în pole-position şi când încep lucrările

Nouă oferte pentru construirea centurii de Sud Floreşti-Cluj. Cine e în pole-position şi când încep lucrările
Primăria Floreşti a deschis ofertele pentru execuţia drumului de legătură Sud Floreşti- Cluj.

Nouă firme şi asocieri cunoscute de construcţii au depus oferte pentru realizarea acestui obiectiv atât de aşteptat de locuitorii Floreştiului, dar şi de clujenii care vor avea astfel o alternativă la Drumul Naţional nr. 1, extrem de aglomerat în unele momente ale zilei. Mai multe firme de construcţii s-au arătat interesate să realizeze acest obiectiv, cu oferte financiare cuprinse între 28 şi 36 de milioane de lei.

Pasul următor va fi analizarea ofertelor tehnice de către firma de consultanţă, iar în trei săptămâni sperăm să avem un câştigător. Legal, urmează după aceea perioada de contestaţii, dar eu sper să nu fie contestaţii fiindcă am amânat până acum de patru ori această licitaţie la cererea ofertanţilor. Dacă nu vor fi contestaţii, sper să putem începe lucrările în aprilie-mai. În mod normal, funcţie şi de condiţiile meteo precum şi alţi factori, în noiembrie ar trebui să avem drumul de legătură utilizabil", a spus primarul comunei, Horia Şulea.

În luna februarie, CEC Bank a câştigat o licitaţie a Primăriei Floreşti care se referă la servicii de acordare credit bancar revolving în valoare de maxim 47,6 milioane de lei, în vederea finanţării obiectivelor de investiţii de interes local. Este vorba de o linie de finanţare ce va fi folosită la realizarea drumului de ocolire pe partea de Sud Floreşti-Cluj, precum şi la alte investiţii publice.

Date drum de legătură varianta Sud Floreşti

Drumul, care va porni din strada Tăuţiului şi va face joncţiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,6 km - firul principal, la care se adaugă încă 2 km de bretele.
Drumul de ocolire Sud va avea 11 podeţe şi două poduri, precum şi două giraţii şi trei intersecţii. Vor fi incluse şi două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro şi una în zona Polus.
Carosabilul va fi de 2x3,5 m, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 m, iar pe cealaltă parte va fi inclusă şi o pistă de biciclete, lăţimea ansamblului trotuar - pistă de biciclete fiind de 2 m.

Lista ofertelor, în ordinea depunerii documentelor

DIFERIT SRL (28,4 milioane lei)
KIAT GROUP CONSTRUCT (C-TIN SANDU ALDEA 96) + VIAROM CONSTRUCT (29,4 milioane lei)
NORD VEST INFRASTRUCTURĂ ŞI SERVICII SRL (30,4 milioane lei)
NAPOCA SA (31 milioane lei)
TIRRENA SCAVI (31,8 milioane lei)
SYLC CON TRANS (32,5 milioane lei)
NORD CONFOREST (33,2 milioane lei)
ANTREPRIZA REPARAŢII ŞI LUCRĂRI CLUJ (35 milioane lei)
PORR CONSTRUCT (36,1 milioane lei)

Sursa: Primăria Florești

Comenteaza