Nou investitor în Tetarom III: Karl Heinz Dietrich FOTO / VIDEO

Nou investitor în Tetarom III: Karl Heinz Dietrich FOTO / VIDEO
Compania germană Karl Heinz Dietrich, specializată în activităţi logistice, se va instala în parcul industrial Tetarom III din Jucu.

(UPDATE Click pe prima fotografie pentru imagini şi declaraţii video)

Reprezentanţii companiei germane au semnat în această dimineaţă un contract cu Consiliul Judeţean Cluj, care administrează Parcul Tetarom III, şi urmează să ocupe la Jucu în primă fază 1 ha, iar în final aproximativ 4 ha.

Compania va investi într-o primă etapă 5 milioane de euro însă în final investiţia este plănuit să ajungă la 12-15 milioane de euro. "Vom angaja în primă fază 80 de oameni şi am vrea să ajungem la 200, dar este să ajungem la doar 160. Vom desfăşura în special activităţi de transport şi ambalare", a precizat Hans U. Dietrich preşedintele companiei.

„Discuţiile cu investitorii s-au realizat foarte repede. Este important că se deschid noi locuri de muncă la Cluj, acesta este obiectivul principal pe care îl avem, sperăm să în lunile viitoare să avem veşti şi mai bune, având în vedere că avem o serie de investitori cu care suntem în discuţii, unele aproape de finalizare", a specificat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

KHD România va participa şi la licitaţiile de servicii ce privesc compania Bosch dar îşi va derula propria afacere, care nu va depinde direct de concernul german.

Firma mai este prezentă în România în alte patru locaţii: la Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Timişoara având în total 500 de angajaţi.

Directorul Tetarom, Viorel Găvrea, a menţionat că negocierile au demarat în urmă cu aproximativ 3 luni.

Compania Karl Heinz Dietrich (KHD) a fost înfiinţată în 1946, după încheierea celui de-al doilea război mondial, când fondatorul, de unde vine denumirea firmei, a luat iniţiativa de a transporta hrană în mai multe zone afectate de război, din Germania. Firma este reprezentată astăzi în Germania, Europa de Est, America de Sud, America de Nord şi Asia.

Între principalii clienţii ai companiei se numără Bricostore, Continental, Colgate Palmolive, Kraft Foods România, Intersnack, JTI.

La nivelul României compania mai este prezentă în patru locaţii, Bucureşti, Braşov, Timişoara, Sibiu, fiind în curs de amenajare a unei a cincea locaţii, la Bacău.

KHD România este una din puţinele companii de pe piaţa autohtonă, conform reprezentanţilor firmei, care oferă toată gama de serviocii logistice, între care depozitare, transport pe şosea, apă şi aer, intern şi internaţional, administrarea bunurilor.

Etichete
Comenteaza