Foto Noi case de vacanță într-o zonă turistică a Clujului! Vor avea foișoare și vor putea fi închiriate

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joi, aviz favorabil construirii a două case de vacanță în satul Someșu Cald, comuna Gilău.

Proiectul denumit „Elaborare PUZ pentru construire două case de vacanță S(D)+P+M, două foișoare, două bazine vidanjabile, amenajări exterioare, acces, împrejmuire, branșamente și racorduri la rețelele de utilități urbane”, a fost în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Beneficiarul investiției este Baica Gligor. Potrivit arhitectului Vicențiu Lăscuș, cele două case vor fi pentru doi frați care moștenesc terenul, iar acestea vor putea fi și închiriate.

Potrivit documentației, zona studiată prin PUG este situată conform PUG Gilău în intravilanul localității Someșu Cald, la nordul lacului de acumulare, pe malul drept al văii Agarbiciului.

Parcela studiată se învecinează pe 3 laturi cu pădurea, ca atare conform avizelor Direcției Silvice și a Gărzii Forestiere, având în vedere că orice punct de pe parcelă este situat la o distanță mai mică de 50 de m față de liziera pădurii, beneficiarul își va asuma răspunderea pentru orice daune sau prejudicii care ar putea afecta atât fondul forestier, cât și construcțiile și amenajările propuse, precum și utilizatorii acestora.

Membrii comisiei de urbanism ai județului au avut câteva observații referitoare la perdeaua verde care înconjoară parcela și au cerut o planșă modificatoare. În concluzie, proiectul a primit aviz favorabil ținând cont de aceste aspecte.

Comenteaza