Video Nici n-au început lucrările la Park and Ride-ul de lângă Aeroport, dar se ia deja în calcul extinderea acestuia

Nici n-au început lucrările la Park and Ride-ul de lângă Aeroport, dar se ia deja în calcul extinderea acestuia
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Park and Ride-ul de lângă Aeroportul Cluj ar putea fi extins pe terenul de lângă cu încă 30.000 de metri pătrați, a anunțat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

În ședința forului administrativ județean, de la finalul lunii noiembrie, se va dezbate și vota proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Cluj în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a imobilului situat pe strada Traian Vuia nr. 149-151, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park and Ride”.

Astfel, sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Alin Tișe a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre cum s-a ajuns la această soluție de colaborare cu primăria din Cluj-Napoca.

Noi am gândit acest proiect pentru a ajuta municipalitatea în efortul de a reduce traficul din oraș. Am găsit acest teren în drumul spre aeroport și un alt teren pe care l-am preluat de la armată printr-un schimb de terenuri cu aviația civilă. Noi am pornit acest proiect, am investit bani în SF, în proiectul tehnic și fiind într-un parteneriat cu primăria am convenit să participe și ei cu o resursă financiară ca să-l facem mai repede.

Am spus că noi venim în această ecuație cu terenul pe care-l dăm gratuit primăriei, cu celelalte lucrări făcute până acum, toate studiile, autorizațiile, iar primăria Cluj-Napoca a fost de acord. Aceste colaborări instituționale sunt cele mai bune, punem bani împreună și îl facem mai repede pentru clujeni. Park and ride-ul va fi un obiectiv de care oamenii se vor bucura.

Toți cei care vin dinspre Gherla-Dej vor putea să-și lase mașina la intrare, vor fi 800 de locuri de parcare în prima fază, o mini autogară, parcări pentru biciclete, stații de încărcare electrică. Există posibilitatea să extindem acest park and ride pe terenul de lângă cu încă aproximativ 30.000 de metri pătrați pentru a se putea realiza alte obiective acolo. Inclusiv serviciul de înmatriculări s-ar putea muta acolo”, a declarat, la ZIUA LIVE, liderul CJ Cluj.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în urmă cu două săptămâni, primirea terenului de 48.000 mp de la Consiliul Județean Cluj, în vederea amenajării primului Park&Ride, în zona Aeroportului Internațional.

Consiliul Județean Cluj ne-a informat că nu are bani. Pe bună dreptate, au multe alte cheltuieli colaterale, care sunt legate de instituția Consiliului Județean Cluj și în condițiile acestea, proiectul fiind important, am decis să solicităm preluarea lui de către Primărie. Din 2022, îl vom prinde în buget și îl realizăm. Să găsim soluții financiare și să îl realizăm.

Este important pentru că va duce la integrarea parcării cu sistemul de transport. Oamenii își vor lăsa mașina la intrare, în Cluj, după care să ia trenul metropolitan, autobuzul, metroul. Vom stabili în cadrul bugetului pe 2022 prioritățile, iar una dintre ele va fi realizarea și acestui proiect. Va fi un proiect multi anual, pe 2 - 3 ani, și vom pune bani în buget pentru el”, spunea edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Comenteaza