Municipaliatea, despre evacuarea forțată: ''Au avut posibilitatea de a fi găzduite la Centrul social sau ajutor la plata chiriei''

Municipaliatea, despre evacuarea forțată: ''Au avut posibilitatea de a fi găzduite la Centrul social sau ajutor la plata chiriei''
| Foto: captura video

11 persoane au fost evacuate forțat de jandarmi, joi, dintr-o locuință socială de pe strada Meșterul Manole din Cluj-Napoca. Municipalitatea a transmis un punct de vedere.

Jandarmii au intervenit la locuințele sociale de pe strada Meșterul Manole pentru a evacua o familie care stătea illegal într-una din locuințe și căreia Primăria Cluj-Napoca i-a pus în vedere să o elibereze după un proces și o sentință de execuție judecătorească din 2015. În imaginile postate pe grupul de Facebook Clujul Civic, se observă cum un jandarm folosește un spary lacrimogen după ce unul dintre membrii familiei evacuate pare să sară la bătaie. 

''Primăria a oferit alternative acelor persoane cu privire la posibilitatea de a fi găzduite în cadrul Centrului social de urgență al DASM. Instanța a dispus evacuarea acelor persoane din cauza faptului că ocupau abuziv spațiul Primăriei, dar familiile au fost informate atât în trecut, cât și recent cu privire la posibilitatea accesării subvenției la plata chiriei. Pe de altă parte, nepunerea în executare a acestei sentinţei civile privind evacuarea, atrage prejudicii Primăriei'', trasmite municipalitatea.

Comenteaza