Moşu' mai aduce un parking de cartier. După doi ani şi jumătate

Moşu' mai aduce un parking de cartier. După doi ani şi jumătate
Cel mai controversat parking de cartier, construcţie pentru care Primăria a fost nevoită să poarte negocieri cu riveranii şi să facă chiar un site petru ca oamenii să înţelegă necesitatea acestuia, va fi gata anul acesta.

Directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, a explicat că acest termen de avarie nu este o certitudine, însă că administraţia speră ca pe final de an să dea în folosinţă parcarea supraterană de pe strada Fabricii, începută în vara lui 2010.

Amplasamentul pentru parkingul de pe strada Fabricii - Fabricii de Zahăr a fost predat constructorilor de la Concefa la începutul lunii iulie 2010, administraţia angajându-se că termină lucrările în 12 luni. În acest sens oficialii de la Primărie au şi făcut promisiuni publice.

Primăria a făcut sondaje de opinie printre riverani cu poliţia locală şi a obţinut majoritate de opinie. Pentru a-i lămuri asupra utilităţii respectivului parking s-a făcut şi un site, la iniţiativa aceleiaşi administraţii. La aproape doi ani şi jumătate, administraţia a renunţat să mai posteze noutăţi pe acelsite. Ultimele informaţii sunt din 23 mai 2011. Din vară, de la depăşirea termenului de contract pentru finalizarea obiectivului, cetăţenii nu mai au la dispoziţie o explicaţie oficială asupra întârzierilor dar şi a rezolvării situaţiei. Noua administraţie instalată la Primărie în luna iunie anul acesta a lansat mai multe puncte de vedere în privinţa finalizării parkingului de cartier de pe Fabricii. La finalul lunii august 2012, administraţia locală a menţionat că îşi doreşte să finalizeze şi parkingul Fabricii, ieşit din termen, pe contract, însă negociat cu constructorii de la Concefa să fie terminat în luna septembrie.

"Societatea este în insolvenţă. Dacă ne-am înscrie la masa credală şi să aşteptăm banii, iar mai apoi să îi dăm pentru finalizarea parcării supraterane, am pierde foarte mult timp. Aşa că, chiar dacă conform contractului obiectivul urma să fie terminat în luna iulie anul acesta, am negociat cu societatea să termine lucrările în septembrie, având în vedere că parkingul este edificat în proporţie de peste 90%. Vorbim despre singurul şantier pe care firma îl mai are deschis", explica purtătorul de cuvânt al primăriei Oana Buzatu. Cu o lună înainte de această declaraţie, acelaşi purtător de cuvânt menţiona că Primăria e acoperită deoarece constructorul parking-ului de pe strada Fabricii este penalizat cu 0,2% pe săptămână din valoarea lucrărilor rămase neefectuate, după ce acesta a întârziat cu lucrările. "Sunt 0,2% pe săptămână din valoarea lucrărilor neefectuate, adică un total de 900.000 lei", susţinea purtătorul de cuvânt.

Directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, a explicat miercuri, pentru ZIUA de CLUJ, că în prezent parkingul Fabricii este realizat în proporţie de peste 95%. „Se mai lucrează în interior, vorbim despre finisaje - lucrări de confecţii metalice, gresie. Sperăm să fie gata anul acesta", a adăugat acesta. Chiar dacă nu este o certitudine, termenul nou de finalizare, este realizabil, după cum a mai spus oficialul.

Capacitatea parkingului este de 310 locuri iar contractul cu Concefa Sibiu s-a încheiat la valoarea de 7,24 milioane de lei fără TVA.

 

Comenteaza