Moş Parking. Luna viitoare se va da în folosinţă un nou garaj suprateran

Moş Parking. Luna viitoare se va da în folosinţă un nou garaj suprateran
Primăria a anunţat că un parking suprateran va fi terminat luna aceasta şi va fi dat în folosinţă în decembrie.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunţat că garajul suprateran de pe Negoiu-Mehedinţi va fi terminat conform ultimului termen asumat, 30 noiembrie 2017. Conform contractului, parkingul trebuia finalizat acum doi ani.

„Parkingul Negoiu, cu 376 de locuri, va fi gata la sfârşitul lunii noiembrie. În luna decembrie, va avea loc recepţia parkingului în vederea dării lui în folosinţa clujenilor", a scris Boc, pe Facebook. Obiectivul se adresează locuitorilor din partea de sud a Mănăşturului, dar va avea şi câteva locuri pentru vizitatori.

Parkingul trebuia sa fie gata în august 2015, dar lucrările au bătut pasul pe loc din cauza problemelor Construdava. Firma a câştigat licitaţia împreună cu ICCO Energ, din Braşov, dar a dat faliment. Ca să nu organizeze o nouă licitaţie, Primăria a negociat în urmă cu un an cu braşovenii să vină să preia proiectul, iar aceştia s-au apucat acum de treabă.

ICCO Energ este o societate în spatele căreia se află un personaj cercetat în dosarul de abuz în serviciu al primarului PNL al Braşovului, George Scripcaru. Unul dintre acţionarii ICCO Energ este ICCO Electric, firmă aflată în insolvenţă, care aparţine omului de afaceri Călin Filimon Costan.

Scripcaru a fost acuzat de încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către CET Braşov sau Tetkron SRL, societăți deținute de primărie, cu Bepco Ghimbav, societate controlată de Simina Costan, Călin Filimon Costan şi Mihai David (fost director al Hidroelectrica), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea acestora de pe piaţa energiei în favoarea BEPCO.

 

Comenteaza