Video Masterplanul pentru Bulevardul Muncii, prezentat la final de aprilie. Boc: " Zona să aibă viitor ca la carte, nu ca în Hoia şi Floreşti''

Masterplanul pentru Bulevardul Muncii, prezentat la final de aprilie. Boc: " Zona să aibă viitor ca la carte, nu ca în Hoia şi Floreşti''

Primarul Emil Boc a cerut masterplan pentru dezvoltarea urbanistică a Bulevardului Muncii. Soluţia finală va fi prezentată la final de aprilie 2021.

"20 aprilie 2021 va fi data comunicării pentru soluţia privind Bulevardul Muncii. Până atunci, am realizat o dezbatere aseară, vor mai fi două, trei, patru, în perioada următoare. S-au creionat 4 soluţii şi când se decide o vom comunica. Noi vrem planificare urbană, pentru calitatea vieţii, vrem ca această zonă să aibă viitor ca la carte, nu ca în Hoia şi Floreşti (Mai multe detalii AICI!). Nu sunt autorizate de Primăria Cluj, dar lucrurile trebuie făcute cu cap. Aşa facem şi în sopor. Stabilil drumurile, şcolile, grădiniţele, parcurile şi apoi construim, nu invers", a spus edilul, la ZIUA LIVE. 

 

Totul a plecat de la un proiect prezentat de Arhimar Serv, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), şi care l-a făcut pe edilul Emil Boc să ceară arhitecţilor un masterplan pentru zona dintre Bulevardul Muncii și Someș, ca să nu se mai construiască "ca în Coreea de Nord”.

Masterplanul ar urma să fie realizat pe modelul Sopor, dar nu în detaliu, ci unul care să fie gata în 6 luni.  ”Un masterplan pe aproximativ 300 de hectare în zona Bulevardului Muncii, în aria industrială. Acesta va stabili exact circulațiile, zonele de activitate industrială, zonele de locuire, bulevardele, conexiunile, parcurile, creșele, grădinițele. Această lucrare ar pune ordine în dezvoltarea acestei zone pe următorii 20 de ani", a spus edilul, care a catalogat proiectul prezentat de Arhimar ca “în Coreea de Nord" sau "parcă suntem în Florești". 

Beneficiarul proiectului în cauză este S.C. DIF URBANO CONSTRUCT S.R.L şi propune construirea unui ansamblu cu functiuni mixte (servicii/comert si locuire), avand regimul de inaltime S+P+4E+1R in UTR Lc, respectiv S+P+6E+1R in UTR M*. La subsol se vor amplasa parcari auto si de biciclete, adapostul de aparare civila, precum si spatiile tehnice necesare functiunilor propuse. La parter se va amplasa functiunea de interes public, aceasta fiind alcatuita din spatii comerciale de tip supermarket, spatii de comert si servicii, spatii administrative si spatii tertiaire, iar etajele superioare vor fi destinate locuirii.

Comenteaza