Marele afacerist care a crezut că dă o „ţeapă" Primăriei

Marele afacerist care a crezut că dă o „ţeapă" Primăriei
| Foto: Arhiva

Omul de afaceri Dorin George Bob şi magazinul Lidl îşi asumă în sfârşit realizarea unui sens giratoriu pe care ar fi trebuit să îl finalizeze în 2016.

ZIUA de CLUJ scria, zilele trecute, despre faptul că Primăria a autorizat un bloc de 15 etaje, al omului de afaceri Dorin George Bob, în zona Frunzişului. Revenim acum cu o serie de informaţii care conturează mai în detaliu situaţia de acolo.

Aşa cum spuneam (AICI), este vorba despre primul dintre cele şapte blocuri turn pentru care societatea Napopark SRL a elaborat un plan urbanistic zonal aprobat în Consiliul Local, în septembrie 2015. Celelalte imobile nu au primit deocamdată autorizaţie de construire. Şi nici nu este prea clar când vor primi.

Totul este legat de sensul giratoriu pe care Bob şi Lidl şi-au asumat să îl realizeze în zona curbei „ac de păr" de pe Frunzişului. Acest sens giratoriu trebuia terminat în 2016, încă dinainte de deschiderea Lidl, dar nu a fost început nici până astăzi. Primăria precizase clar condiţionalitatea sensului giratoriu încă din PUZ, dar s-a ales cu o „ţeapă".

„Terenurile pe care vor fi realizate sensul giratoriu, strada de legătură cu centura de ocolire sud a municipiului, conform PUG, precum şi cel necesar pentru lărgirea străzii Frunzişului vor fi donate cu drumurile construite până la stratul de uzură, până la momentul eliberării certificatului de atestare a edificării construcţiei pentru investiţiile care fac obiectul PUZ", scrie în HCL 336, din 2015.

În momentul în care Lidl a deschis magazinul, fără ca acolo să existe un sens giratoriu, Emil Boc s-a făcut foc şi pară. De altfel, municipalitatea a şi dat în judecată firma care operează magazinul. Între cele două părţi a mai existat o „ciocnire", în Gheorgheni, unde discount market-ul a stat închis şapte luni, iar în cele din urmă s-a realizat sensul giratoriu promis.

Aşadar, municipalitatea ţine autorizaţiile sub lacăt. În cazul blocului autorizat în ianuarie, Dorin George Bob a dus un proces cu Primăria. Din informaţiile noastre, se contura o victorie pentru omul de afaceri, aşa că municipalitatea a renunţat la luptă şi a eliberat autorizaţia. Bob a reuşit să dovedească faptul că la imobilul priectat în exteriorul curbei se poate intra şi ieşi fără să apară nevoia unui sens giratoriu.

Pe de altă parte, informaţiile noastre sunt că Bob şi Lidl au înţeles ceva din lecţia aceasta şi se pregătesc să construiască sensul giratoriu. Cu un interes sporit din partea Lidl, care riscă să îşi închidă porţile pe „variantă" dacă nu se începe treaba până la finalizarea procesului cu Primăria.

Dificultatea rezidă din faptul că, dacă în Gheorgheni a fost vorba despre o investiţie relativ redusă, sensul de pe Frunzişului şi lărgirea carosabilului ar urma să coste bani mulţi. Din sursele noastre, ar fi vorba de peste un milion de euro, întrucât este nevoie de stabilizarea terenului.

De curând, ZIUA de CLUJ a scris că Dorin George Bob a mai câştigat un proces cu municipalitatea pentru mansardarea ansamblului imobiliar Vision, din zona Câmpul Pâinii, are a fost terminat încă din 2014 şi care este locuit. Aşadar, oamenii se vor alege cu un şantier deasupra capului. Bob şi-a făcut un nume cu MIB Production şi cu brandul de conserve Arovit.

El s-a lansat apoi pe piaţa imobiliară cu firme precum Napopark şi Studium Green. Are mai multe proiecte imobiliare în Gheorgheni, ultimul finalizat, mai sus de Iulius Mall, fiind ridicat pe terenul fostei staţiuni de mecanizare a agriculturii.

Comenteaza