Mai e nevoie de 400 de locuri în creșele din Cluj-Napoca

Mai e nevoie de 400 de locuri în creșele din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a vorbit despre situația actuală a locurilor în creșele din Cluj-Napoca.

„De mâine copiii pot să meargă în creșa Meziad, așa cum am promis. Cei 90 de copii, de mâine, au loc în creșă și continuăm programul de construcție de creșe, încă 225 de locuri”, a spus Emil Boc, la o emisiune radio.

La Cluj-Napoca există 1.487 locuri disponibile în creșe. Emil Boc spune ca ar mai fi nevoie de încă aproximativ 400 de locuri în oras.

„Lucrăm în fiecare an să construim creșe în continuare. Sper ca și cei din zona metropolitană să își intensifice eforturile și să construiască și ei mai multe creșe pentru că presiunea de acolo vine, nu de pe municipiul Cluj-Napoca. Presiunea vine de pe cei care locuiesc în zona metropolitană și nu au unde să-și ducă copiii și atunci, evident, Clujul este ultima lor soluție. Am mai spus-o, și ei sunt clujeni și ei trebuie să aibă acces la educație, de aceea noi am construit în permanență. De la 400 am ajuns la aproape 1500 de locuri în creșe în momentul de față. Și nu ne oprim''.

Proiecte in pregatire la Cluj-Napoca:

 Creșa Negoiu - 90 locuri
 Creșa Parcul Feroviarilor - 28 locuri
 Creșa Borhanci (parte a HUB-ului educațional) - 99 locuri
 Creșa în Dâmbul Rotund - 40 locuri

Edilul spune că eforturi trebuie făcute și de cei din zona metropolitană: „Dacă ar mai face și cei din zona metropolitană, probabil ne-am echilibra într-o perioadă destul de rezonabilă de timp. Știți bine că noi am și luat decizia aceea pentru a rezolva criza din creșe, pentru a păstra calitatea și plătim suplimentar bani din bugetul local, astfel încât să nu dăm personalul afară. (...) Am spus din primul moment, educația este prioritatea zero a orașului. Totul se construiește în jurul educației”, a declarat Boc.

Comenteaza