Lucrările pe strada Depoului încep în iulie. Va fi modernizată și strada Badea Cârțan

Lucrările pe strada Depoului încep în iulie. Va fi modernizată și strada Badea Cârțan

Lucrările de modernizare a străzii Depoului vor începe în luna iulie a precizat primarul Emil Boc.

”Indicatorii tehnico-economici au trecut prin CL. Vom începe în luna iulie lucrările pe strada Depoului. Referitor la strada Badea Cârțan, care e tot în zonă, aici avem un proiect mai vechi care se face. Cel mai mult a durat preluarea străzii, 4 ani a durat până am preluat de la Ministerul Transportului strada, dar acum și acolo vom putea face lucrări.

De asemenea, vom demara și modernizarea primul tronson din Valea Fânațelor. Aici avem problema ca celelalte companii de utilități să termine lucrările. Abia apoi vom putea continua lucări aici, trebuie să fie o lucrare integrată. Probabil într-o lună de zile se va obține documentația de autorizare și trecem la lucru”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Consilierii locali au aprobat la ultima ședință documentația și a indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii Depoului și a primului trons din Valea Fânațelor, cuprins între strada Oașului și strada Fânațelor. 

La strada Depoului, investiția presupune modernizarea unei suprafețe de 1.585 metri pătrați de carosabil, 409 mp de trotuare și 71 mp de spațiu verde, lungimea totală pe care se va interveni fiind de 262 de metri liniari. Investiția va costa 1,498.841 de lei, iar durata de realizare este de 5 luni.

Tronsonul din Valea Fânațelor care va fi modernizat vizează o suprafața carosabilă de 3.031 mp, la care se adaugă 1.191 de metri pătrați de trotuare. Va fi reamenajată și suprafață de spațiu verde de 1.121 metri pătrați. Lungimea tronsonului pe care se va lucra este de 477 metri liniari. Cu ocazia lucrărilor la drum se va moderniza și iluminatul public din zonă. Valoarea investiției se ridică la 2.321.853 de lei, iar durata de realizare este de 8 luni.

Comenteaza