Locurile de parcare din incinta Cluj Arena, ignorate. Şoferii preferă să parcheze neregulamentar

Locurile de parcare din incinta Cluj Arena, ignorate. Şoferii preferă să parcheze neregulamentar
Cu toate că parcarea stadionului din oraş are o capacitate de peste 300 de locuri, iar începând din primăvara anului 2014 este deschisă publicului şi în afara competiţiilor sportive, clujenii nu se înghesuie să îşi parcheze maşina la Cluj Arena şi preferă parcările neregulamentare în zonă.

Cluj Arena pune la dispoziția clujenilor din 2 aprilie 2014, 303 locuri de parcare. Pentru a îşi lăsa maşina în parcarea de la stadion, şoferii sunt nevoiţi să scoată din buzunare un leu pe oră și doi lei pe noapte, în intervalul 22:00-8:00.

Cu toate acestea, clujenii preferă să îşi parcheze autoturismele neregulamentar, blocând buna desfăşurare a traficului rutier, dar şi accesul pietonilor. Tot mai des în ultimul timp, spațiul verde și trotuarele din jurul stadionului au devenit locuri de parcare pentru clujenii veniți în parcul central la plimbare, petreceri, cununii ori pentru cei care vin cu copiii în zona locurilor de joacă din parcul de lângă Cluj Arena.

"După-masa sau în weekend, trotuarele de pe strada George Coșbuc, aleea Stadionului sau splaiul Independenței sunt arhipline de mașini. Și mai trist este că toată vara s-a parcat ilegal inclusiv pe spațiul verde. Deși situația a fost sesizată municipalității de către clujenii și mass-media locală, până acum autoritățile locale au preferat să ignore problema, și doar în weekend câte un polițist dirijează intersecția aleii Stadionului cu strada George Coșbuc sufocată de mașini, în rest se parchează ilegal în toata zona Cluj-Arena. Situația este cu atât mai tristă cu cât parcarea subterană a stadionului aflată la 100 de metri este mai tot timpul goală", declară consilierul local PNL Ioan Bîldea.

Conducerea Cluj Arena menţionează faptul că parcarea subterană este folosită doar în proporţie de 15%, iar valoarea încasărilor este de 5.566 lei, până la începutul lunii septembrie.

Bîldea îi solicită primarului Emil Boc să dispună o intensificare a controalelor poliției locale în zonă, pentru supravegherea modului în care se parchează acolo și pentru îndrumarea clujenilor spre parcarea Cluj-Arena.

Construcţia stadionului Cluj Arena a durat 2 ani şi a fost finalizată în septembrie 2011. Costurile totale au fost de 36 de milioane de euro, iar Cluj Arena a fost inclus de UEFA în categoria a 4-a a stadioanelor Elite, care îi permite să organizeze meciuri în Champions League, până în fazele finale. Cluj Arena a fost construit pe locul fostului stadion „Ion Moina".

Comenteaza