Legătura dintre DN1 Cluj - Turda şi A3, finanţată de ministerul Transporturilor

Legătura dintre DN1 Cluj - Turda şi A3, finanţată de ministerul Transporturilor

Drumul expres care va face legătura între şoseaua Cluj-Turda şi Autostrada Transilvania va fi finanţat de la bugetul central, au anunţat astăzi primarul Emil Boc şi ministrul Lucian Bode. 

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a întâlnit astăzi la Cluj cu trei dintre cei patru primari care formează "Alianţa Vestului" - Emil Boc (Cluj-Napoca), Ilie Bolojan (Oradea) şi Călin Bibarţ (Arad), precum şi cu fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă.

Primarul Clujului a anunţat că a ajuns la un acord cu ministrul Bode, în urma cărui drumul expres care va lega DN1 de A3 prin localitatea Tureni va intra în circuitul de finanţare al ministerului. 

"Un proiect pe care domnul ministru l-a acceptat este legat de conectivitatea Clujului cu autostrada.  Practic cei 5,6 km de la Tureni la autostradă vor intra în program de finanţare şi aici domnul ministru a şi dispus astăzi să se asigure finaţarea pentru studiul de fezabilitate care a fost relicitat”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, în faţa jurnaliştilor.

Drumul expres Tureni - A3 va decongestiona traficul din Turda şi va asigura o nouă variantă de acces la Autostrada Transilvania dinspre Cluj-Napoca, pe lângă cea de la Gilău.

Comenteaza