Investiţie majoră în comuna Baciu, licitată în iulie. Lucrarea este aşteptată de 25 de ani

Investiţie majoră în comuna Baciu, licitată în iulie. Lucrarea este aşteptată de 25 de ani
Comuna Baciu, la fel ca alte comune din apropierea municipiului Cluj-Napoca, a cunoscut în ultimii ani o puternică dezvoltare urbană.

În Baciu au fost construite mai multe ansambluri de blocuri, unde şi-au cumpărat apartamente mulţi dintre tinerii care lucrează în diverse domenii în municipiul reşedinţă de judeţ, Cluj-Napoca, şi aceasta în primul rând datorită distanţei foarte mici până în oraş şi facilităţilor de transport.

Unul dintre dezvoltatorii care au realizat în Baciu un cartier rezidenţial de circa 1.000 de apartamente, Radu Căciulă, a declarat că a predat către primăria comunei Baciu mai multe terenuri pe care administraţia va construi locuri de joacă pentru copii.

Primarul comunei, Florin Ioan Mureşan, a declarat că în urma discuţiile avute cu proprietarii din aceste blocuri, oameni au cerut cu precădere construirea unor parcuri de joacă pentru copii, una din priorităţile administraţiei locale în perioada următoare.

Dezvoltatorii imobiliari care au investit în comuna Baciu se îndreaptă acum şi spre un alt segment care a devenit atractiv pe această piaţă. Este vorba de construcţia de case. O astfel de investiţie într-un grup de case, pe un teren de circa două hectare, va face şi Radu Căciulă.

Primarul comunei Baciu a mai afirmat că o prioritate a activităţii administraţiei locale în viitor va fi atragerea a cât mai multe fonduri europene din noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, pentru perioada 2014-2020, pentru dezvoltarea infrastructurii din localităţile componente ale comunei.

Cea mai mare bătălie pe care o avem acum este pentru introducerea apei potabile în cele trei localităţi, Mera, Rădaia şi Suceagu. Vreau să aduc la cunoştinţa tuturor persoanelor interesate că în urma discuţiei pe care am avut-o cu cei trei directori de la Compania de Apa Cluj proiectul de introducere a apei potabile în localităţile Mera, Rădaia şi Suceagu este finalizat, urmând a se scoate la licitaţie lucrarea în luna iulie 2015.

Locuitorii acestor sate aşteaptă introducerea apei potabile de 25 de ani. De trei ani de când sunt primar încerc să fac ceea ce am promis.Ca dovadă, am reuşit sa facem primul tronson de apă pe o lungime de aproximativ 12 km, Viştea-Rădaia, s-a aprobat proiectul pentru distribuirea apei urmând să se liciteze lucrarea", a spus Mureşan.

Un alt proiect important al administraţiei locale din Baciu îl reprezintă cel privind introducerea gazului metan în localităţile Mera, Suceagu si Rădaia, aprobat de consiliul local şi la care se lucrează în prezent.

Până acum administraţia locală din comuna Baciu a derulat mai multe proiecte de dezvoltare, printre care colectarea selectivă a deşeurilor din comunele Baciu şi Aghireşu, în valoare de 4 milioane de lei, finanţat în proporţie de 90% din fonduri europene, prin programul Phare.
Un alt proiect finalizat până acum este cel privind alimentarea cu apă a localităţilor Popeşti, Coruşu şi Săliştea Nouă, în valoare de 3,6 milioane de lei.

 

Comenteaza