Intră cu maşinile de tonaj mare în centrul oraşului şi scapă neamendaţi, din cauza vidului de legislaţie. Cum scapă şoferii de amenzi în Cluj

Intră cu maşinile de tonaj mare în centrul oraşului şi scapă neamendaţi, din cauza vidului de legislaţie. Cum scapă şoferii de amenzi în Cluj
Intră cu maşinile în centrul oraşului pentru a aproviziona magazinele, fără permis din partea Primăriei, blochează circulaţia şi nu pot fi amendaţi. Şoferii scapă acum de sancţiuni, în Cluj-Napoca, pentru că fostul Consiliu Local nu s-a gândit că aprovizionarea poate fi făcută şi cu maşini mai mici de 7,5 tone.

"În Hotărârea de Consiliu Local valabilă acum nu sunt prevăzute contravenţii pentru efectuarea aprovizionării spaţiilor comerciale din zona "0" cu mărfuri neperisabile, utilizând autovehicule cu greutatea totală de până la 7,5 tone", explică reprezentanţii municipalităţii. "Prin urmare, în prezent, poliţiştii locali nu mai pot aplica sancţiuni pentru efectuarea aprovizionării cu mărfuri neperisabile în această zonă, între orele 7 şi 21, pentru tipul de autovehicule menţionat mai sus, fapt ce conduce şi la blocarea frecventă a circulaţiei rutiere". De menţionat, conform legislaţiei aprovizionarea poate fi făcută doar în timpul nopţii, cu excepţia mărfurilor neperisabile, cum ar fi florile, carnea sau laptele, a materialelor de construcţii sau a mărfurilor pentru societăţile comerciale care au parcări în afara domeniului public.


Până acum singurii pasibili de amendă erau şoferii care circulau pe maşini cu masa mai mare de 7,5 tone, iar cele mai mici sancţiuni ajungeau la 700 de lei. Amenzile puteau creşte însă la 2.500 de lei pentru autovehiculele cu masa totală maximă admisă de peste 35 tone. Cei care intrau însă în centrul oraşului cu maşini cu masa mai mică de 7,5 tone scăpau neamendaţi. În acest moment, pentru a intra în zona "0" a oraşului e nevoie de o autorizaţie specială emisă de Consiliul Local. Zona e delimitată de străzile George Coşbuc, Clinicilor, Avram Iancu, Milton Lehrer, piaţa Cipariu, piaţa Ştefan cel Mare, piaţa Avram Iancu, Constanţa, Iaşilor, Dacia, George Bariţiu şi Cardinal Iuliu Hossu.

Aşa arată acum articolul din HCL în vigoare astăzi şi adoptat în 2011; amenzile sunt aplicabile doar pentru maşinile a căror masă totală autorizată depăşeşte 7,5 tone.

Comenteaza