Intersecţie problemă într-un cartier din Cluj. Li s-a promis sens giratoriu acum opt luni FOTO

Intersecţie problemă într-un cartier din Cluj. Li s-a promis sens giratoriu acum opt luni FOTO
O intersecţie banală din Cluj-Napoca le dă mari bătăi de cap şoferilor. Zi de zi, aceştia sunt blocaţi minute bune în trafic. Li s-a promis sens giratoriu încă din luna ianuarie, însă acesta nu a fost montat până în prezent.

Deşi municipalitatea a decis încă din luna ianuarie că va amplasa un sens giratoriu experimental la intersecția străzilor, Donath, Tăietura Turcului și Eremia Grigorescu, responsabilii nu au demarat procedurile necesare nici până astăzi. Astfel, participanţii la trafic se "luptă" zi de zi cu aglomeraţia infernală de pe cele trei străzi. Consilierul local PNL Ioan Bîldea a transmis o solicitare Serviciului de Siguranța circulației urbane din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, prin care le cere autorităţilor să urgenteze amplasarea respectivului sens giratatoriu.

"Ca urmare a sesizarilor primite, vă rog să urgentați amplasarea sensului giratatoriu experimental la intersecția străzilor, Donath, Tăietura Turcului și Eremia Grigorescu, conform Hotărârii Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulatiei nr. 29947/23.01.2015. În sedința Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulației din 23.01.2015, s-a decis realizarea acestei girații experimentale urmând ca, în funcție de eficiența acestei măsuri, să se hotarască asupra amenajării", scrie Bîldea.

Acesta menţionează în solicitarea trimisă că au trecut aproape 8 luni de zile de la data deciziei și nu s-a întâmplat nimic. "Având în vedere traficul intens din intersecție, mai ales dimineața și după masa, când se formează cozi de mașini pe cele trei strazi, insist pentru urgentarea montării acestui sens giratoriu, mai ales că odată cu începerea anului școlar, zona va fi și mai aglomerată", adaugă consilierul local.

 

Comenteaza