Internet pentru toți. Primăria duce hotspot-uri în cartiere

Internet pentru toți. Primăria duce hotspot-uri în cartiere
Primăria vrea să ofere internet gratuit pentru clujeni.

Primarul Emil Boc a anunțat vineri că dorește să instaleze hotspot-uri în cartiere, astfel încât clujenii să aibă wi-fi gratuit și în aceste zone.

"Următorul proiect pe care îl voi propune, începând cu luna iulie, este de a extinde sistemul de wi-fi în cartiere. Sistemul de wi-fi nu mai trebuie să fie un bun care să aparțină numai turiștilor, celor care locuiesc în zona centrală, în parc sau în Piața Unirii. Wi-fi-ul trebuie să fie și în parcul Primăverii din Mănăștur, și în Grigorescu, și în Mărăști, și în Zorilor, să fie hotspot-uri prin care oamenii să poată folosi acest avantaj al tehnologiei moderne. Primăria va pune la dispoziție mai multe locații de wi-fi gratuit. Să îndemne cetățenii să folosească și mai multe tehnologia modernă", a subliniat Boc.

Primăria Cluj-Napoca a instalat în 2015 hotspot-uri în Piaţa Unirii şi pe pietonalul de pe B-dul Eroilor, iar cei care trec prin centrul orașului se pot conecta la internet gratuit. Pentru punerea în practică a acestui plan, Primăria prin Serviciul Strategii de Informatizare, a colaborat cu Universitatea Tehnică şi Clusterul IT. Accesul la internet se face pe baza unui portal captiv în care turiştii şi clujenii trebuie să se întregistreze cu o adresă valabilă de email.

Comenteaza