Înghesuială pe unicul pod cu o singură bandă din Cluj. Ce soluţie are Primăria

Înghesuială pe unicul pod cu o singură bandă din Cluj. Ce soluţie are Primăria
Una dintre puţinele legături către cartierul Iris e paralizată de modul în care a fost proiectat un pod peste Someşul Mic: aici încape o singură maşină la un moment dat, chiar dacă drumul are două sensuri.

Pentru a ajunge cu maşina în Dâmbul Rotund sau Iris, clujenii au la dispoziţie trei variante:podul de la Gară, podul Terapia - ambele cu două benzi de circulaţie pe sens şi podul de pe strada Porţelanului care este atât de îngust încât poate fi traversat de o singură maşină odată. Este un pod cu o singură bandă pentru ambele sensuri, după cum spune vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea, care semnalează azi situaţia.

Iniţial, acest pod nu a fost proiectat pentru traficul auto, însă, cu timpul, cartierele s-au dezvoltat, iar mai nou, odată cu extinderea oraşului înspre Valea Chinteniului, podul a devenit intens circulat. "În fiecare dimineaţă se formează ambuteiaje, clujenii aşteptând la rând să folosească podul care permite accesul dinspre zona rezidenţială înspre strada Paris, zona Spitalului Clujana şi companiilor care au sediul în Piaţa 1 Mai şi de acolo spre centru. Problema nu e chiar nouă, însă pentru Primăria Cluj-Napoca se pare că ea nu există", mai spune Bâldea.

El spune că podul, care are o lungime mică, poate fi extins cu uşurinţă sau chiar înlocuit cu unul pe structură metalică. "Clujul este un oraş bogat, bugetul local fiind unul dintre cele mai mari din ţară, deci municipalitatea nu poate motiva lipsa unei soluţii prin faptul că nu sunt bani şi asta mai ales în condiţiile în care primarul alocă 10% din buget pentru petreceri şi subvenţii", spune el.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, spune că podul se află în proprietate privată, dar că proprietarul e dispus să-l cedeze cu titlu gratuit către municipalitate, pentru ca acesta să fie amenajat. "Podul nu e al Primăriei", spune Buzatu. "Dar există demarate discuţii cu proprietarul podului, pentru donarea sa iar în paralel ne pregătim pentru proiectarea unui pod cu două benzi; dacă nu ni l-ar fi dat, puteam face un pod lipit de el, pe domeniul public, dar cum există această disponibilitate vom merge pe această variantă".

Etichete
Comenteaza