Începe traficul de coşmar pentru şoferii clujeni

Începe traficul de coşmar pentru şoferii clujeni
Şantierele de modernizare a arterelor de intrare şi ieşire din municipiul Cluj-Napoca, pe direcţia sud-est, se vor deschide de săptămâna următoare.

Administraţia locală a anunţat că încep lucrările de modernizare pe Calea Turzii şi pe Traian Vuia, şi la podurile de pe Plopilor şi Horea. Primăvara va aduce lucrări pe arterele de pe traseul tramvaiului, pe Calea Baciului şi G. Ignat dacă primăria nu va avea noi contestaţii la licitaţie şi va semna contractul cu societatea Diferit.

Pentru Calea Turzii primăria pune la bătaie 22 de milioane de lei pentru modernizarea carosabilului şi a trotuarelor. Pentru Traian Vuia, preţul este de 20 de milioane de lei. Banii vor merge la consorţiul Diferit-Kiat care va începe lucrările săptămâna următoare, după cum a anunţat primarul Emil Boc. Tot săptămâna următoare vor începe lucrările de modernizare a podurilor de pe Plopilor şi Horea, de care se ocupă compania Strabag, în cadrul proiectul de modernizare a tramei stradale (6 milioane de lei pentru patru poduri).

„Anul acesta Clujul va fi un mare şantier. Am început şi lucrările pe strada Mehedinţi pentru care cetăţenii au cerut modernizarea în cadrul proiectului de bugetare participativă. Lucrările costă peste 11 milioane de lei", a declarat Boc.

După ce primăria va semna contractul de 53 de milioane de lei cu asocierea Diferit-Kiat, edilul-şef a primis că se va trece la modernizarea arterelor de pe traseul liniei de trmvai, Calea Baciului şi Căpitan Grigore Ignat. Deocamdată se aşteaptă trecerea termenului de contestaţii. Pentru trama stradală, termenul de contract este de 18 luni, timp în care trebuie modernizate carosabilul şi trotuarele de pe străzile Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenţei, Emil Isac, G. Bariţiu, Horea, I. L. Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oaşului, Decebal, Oaşului, Bd. Muncii, Cpt. Grigore Ignat, Regele Ferdinand şi Calea Baciului.

"În perioada următoare vom mai anunţa un alt calendar de lucrări la străzi. Deja s-au reluat lucrările de modernizare de pe strada Donath care s-au întrerupt anul trecut având în vedere sosirea perioadei reci", a mai spus Boc.

Primăria mai vrea să repare pasarela de peste Someş, din cartierul Grigorescu, dar şi podul Traian din centrul oraşului care s-a surpat anul trecut pe o porţiune. Pentru pasarelă s-a semnat contractul de proiectare de peste 14.900 de lei cu Drumex şi estimarea pentru lucrare este de 400.000 de euro, preţ care, potrivit edilului, va scădea în urma licitaţiei de execuţie. După această fază urmează licitaţie pentru execuţie.

Restricţiile de circulaţie vor fi anunţare în momentul în care va demara efectiv, în teren, şantierele pentru fiecare din lucrările amintite. Boc a recunoscut că traficul din oraş va fi afectat de noile şantiere, însă a precizat că este "spre binele clujenilor".

 

 

Comenteaza