Încă o încercare pentru PARK and RIDE la Aeroportul Cluj

Încă o încercare pentru PARK and RIDE la Aeroportul Cluj

Primăria Cluj-Napoca a relansat licitația pentru execuția lucrărilor la park and ride-ul de la aeroport. 

Termenul de depunere a ofertelor este 27.03.2023, iar contractul este de 62.935.915, fonduri bugetare. 

Prima licitație pentru acest obiectiv a fost anulată la final de 2022: "Din nefericire, a trebuit să semnez raportul procedurii de anulare pentru park and ride-ul de la aeroport. Vă dați seama? După un an de zile de muncă, de scoatere la licitație, de pregătire, după oferte depuse și analizate s-a ajuns la final că nu poți să adjudeci o licitație pentru că acel constructor este extrem de neserios. Evident că ai o frustrare, o supărare. Ce poți să faci altceva când vezi că unii constructori care participă la licitație pur și simplu nu prezintă acele elemente minimale să poți duce o licitație mai departe”, a spus primarul Emil Boc. Primarul făcea referire la asocierea - Deconstruct AG (lider), City Group și  MRC Culici 2016.

Forul administrativ județean a aprobat, la final de 2021, trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Comenteaza