Încă 6 clujeni vor să-și vândă apartamentele primăriei pentru a fi transformate în locuințe sociale

Încă 6 clujeni vor să-și vândă apartamentele primăriei pentru a fi transformate în locuințe sociale
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat, anul trecut, cu 94.000 de euro un apartament de 4 camere cu destinație de locuință socială. Acum este în negociere pentru alte 6 astfel de imobile. 

„Printr-o hotărâre din iunie 2019, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat declanșarea procedurii de achiziție, de pe piața liberă, a unor imobile cu destinația de locuințe sociale. Comisia de negociere a constatat că a fost depusă o singură ofertă, a unei familii care vrea să vândă municipalității un apartament cu patru camere într-un bloc din cartierul Mănăștur, cu o suprafață de aproape 80 de metri pătrați. Prețul final convenit cu vânzătorul este de 94.400 de euro, apartamentul urmând să fie pus la dispoziție în 30 de zile de la efectuarea plății. Este primul astfel de apartament cumpărat de Primăria Cluj-Napoca și care va avea ca destinație locuință socială, urmând să fie inclus în inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului. Este un început, după ce Consiliul Local a aprobat în unanimitate cumpărarea apartamentului”, declarau reprezentanții municipalității la prima achiziție. 

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că, în urma declanșării celei de a doua proceduri de achiziție, de pe piața liberă, a unor imobile cu destinația de locuințe sociale, de la finele lui 2019, au fost înscrise 12 oferte, din care 6 au fost declarate neeligibile din punct de vedere tehnic. Pentru celelalte 6 se poartă negocieri de preț cu proprietarii. De asemenea, în prima parte a anului 2020 ar urma să fie finalizate și cele 12 locuințe sociale de pe strada Ghimeșului. 

Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziție 2 milioane de euro pentru cumpărarea de apartatamente de pe piața liberă și 500.000 de euro pentru plata chiriilor persoanelor sau familiilor care se află în risc de marginalizare.

Primăria Cluj-Napoca acordă anual, în medie, 15 locuințe sociale, în condițiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an.

Comenteaza