Alte cinci staţii de încărcare pentru maşini electrice la Cluj

Alte cinci staţii de încărcare pentru maşini electrice la Cluj

Primăria Cluj-Napoca vrea să monteze în oraş cinci staţii de încărcare a mașinilor electrice. Investiţia se ridică la aproape 1 milion de lei. 

Cele cinci staţii de încărcare vor fi amplasate în următoarele locaţii: Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb (parking subteran). Investiţia se ridică la 971.607 lei. Termenul de implementare este de 12 luni.

Municipaliatea speră să primească bani pentru acest proiect de la Administrația Fondului de Mediu, care oferă finanţări privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Două staţii de încărcare gratuite, inaugurate în 2018 

La Cluj-Napoca au fost pornite, în noiembrie 2018, cele două stații de încărcare a mașinilor electrice ale municipalității. Acestea sunt poziționate în parcarea primăriei, respectiv în parcarea cu barieră de la Biserica Sf. Mihail. Consilierii locali au votat proiectul care prevede ca încărcarea să fie făcută gratuit. Costurile sunt suportate de la bugetul local și fac parte din planul primăriei de încurajare a achiziționării de vehicule nepoluante. Mai multe detalii, AICI! 

Comenteaza