Şi-au plătit impozitele, acum se întorc la cotizat. Ce spun cei 15.000 de clujeni care şi-au plătit taxele şi acum trebuie să plătească diferenţa VIDEO

Şi-au plătit impozitele, acum se întorc la cotizat. Ce spun cei 15.000 de clujeni care şi-au plătit taxele şi acum trebuie să plătească diferenţa VIDEO
Peste 15.000 de clujeni, care şi-au achitat deja impozitele locale, sunt aşteptaţi să revină la ghişeele primăriei. Oamenii sunt obligaţi acum să plătească o diferenţă de 16%, procentul cu care a fost majorat impozitul pe clădiri şi pe terenuri. Asta după ce la începutul anului aceeaşi clujeni s-au înghesuit să îşi achitele dările locale pentru a beneficia de reducerea de 10% prevăzută de codul fiscal.


Cozile au reapărut în această dimineaţă la ghişeele primăriei. Sute de persoane au venit încă de la primele ore ale dimineţii să îşi achite impozitele majorate, după ce consiliul local a decis la sfârşitul săptămânii trecute o creştere cu 16%. Oamenii sunt nemulţumiţi şi se plâng că primăria i-a pus din nou pe drumuri.

 "Am plătit o dată, că îmi convenea bonificaţia de 10% şi acum am venit, iară m-am grăbit, că mai dă 10%", spune o clujeancă.  Vezi în materialul video mai multe declaraţii

În total, 15.000 de clujeni trebuie să mai treacă o dată pe la ghişee pentrui a achita diferenţa de 16% la impozitul pe clădiri şi pe terenuri.

"15.000 de clujeni sunt cei care trebuie să revină la ghişeele primăriei pentru a plăti diferenţa de 16% pentru impozitul pe clădiri sau terenuri", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. Aceştia au beneficiat dacă au plătit integral taxele şi impozitele locale de bonificaţia de 10% prevăzută de codul fiscal. Dacă vor face plata acestei diferenţe de 16% până la 31 martie 2013 vor beneficia de bonificaţia de 10% şi la această diferenţă de plată.

Consiliul Local a decis la sfârşitul săptămânii trecute să majoreze cu 16% taxele şi impozitele locale, după ce guvernul a emis o ordonanţă care obligă primăriile cu datorii să ia această măsură.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza