HUB educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci! Licitaţie pentru PUZ şi SF

HUB educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci! Licitaţie pentru PUZ şi SF

Primăria Cluj-Napoca a publicat licitaţia publică pentru "Planul Urbanistic Zonal şi Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Dezvoltare infrastructura educationala si de sănătate, infrastructura sportivă si amenajare padure-parc în cartierul Borhanci”

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Valoarea contractului este de 2.400.000 lei, fonduri bugetare. Data limită de depunere a ofertelor este 22 martie 2021. Conform criteriilor de atribuire, componenta financiară valoarează 40%, iar cea tehnică 60%.

Conform caietului de sarcini, se doreşte elaborarea de studii preliminare şi concept urbanistic şi arhitectural, PUZ, studiu geotehnic de detaliu, SF pentru străzi şi trotuare, SF pentru şcoală gimnazială, liceu, grădiniţă şi creşă, SF pădure-parc, SF bază sportivă, bazin de înot, unitate de sănătate, etc. 

HUB educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci! Licitaţie pentru PUZ şi SF

Emil Boc a declarat, recent, că în Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional (şcoală, grădiniţă, creşă) şi parc, pe circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului. "Toate studiile de fezabilitate ne-au arătat că acolo nu se poate face cartier de locuinţe şi nici aqua park, costă foarte mult stabilizarea terenului pentru astfel de investiţii. Aşa că, în urmă cu o lună, am decis ca pe acest teren să facem un hub educaţional şi un parc. Suntem în pregătirea proiectului, în 2021 vom reveni cu etapele de implementare. Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate", a declarat edilul Emil Boc, în şedinţa de CL.

După eşecul imobiliar Cesarom, din urmă cu 16 ani, în toamna lui 2015 primarul Emil Boc anunța ”reînvierea” proiectului unui cartier în acea zonă. Mai exact Boc vorbea despre viabilizarea a 81 de hectare care urmau să fie parcelate și date tinerilor pentru a-și construi case. Circa 178 de parcele a câte 300 de metri pătrați ar fi trebuit realizate prin întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru care a existat și o licitație lansată în octombrie 2015. Acum aflăm că acest proiect nu este fezabil. 

Amintim şi că, municipalitatea caută o locaţie pentru realizarea unui aqua park, după ce clujenii nu au fost de acord cu proiectul prevăzut în Parcul Est. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza