Grindeanu acuză Precon că blochează lucrările pe lotul Chiribiş-Biharia / Constructorul reclamă tergiversări în semnarea contractului

Grindeanu acuză Precon că blochează lucrările pe lotul Chiribiş-Biharia / Constructorul reclamă tergiversări în semnarea contractului

Vorbim despre execuţia lucrărilor pe lotul Chiribiș - Biharia (28,55 km) din Autostrada Transilvania.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a acuzat, vineri, 16 februarie, că firma Precon blochează execuţia lucrărilor pe lotul Chiribiș - Biharia (28,55 km) din Autostrada Transilvania prin nesemnarea contractului. Ca răspuns constructorul susţine că vina aparţine CNAIR, care tot amână stabilirea datei la care se va semna contractul de proiectare şi execuţie. 

„Situația de pe A3, Chiribiș - Biharia, trebuie să se deblocheze. Suntem într-o situație de Kafka. Am cerut documentele celui care a câștigat și el contestă faptul că am cerut documentele. În situația asta suntem. Avem un câștigător, îl știți, s-au cerut documentele de ce la CNAIR, să vină la semnat, ei contestă această chestiune. Ei au câștigat prin instanță că, altfel, vă spun sincer că aș fi anulat, dar mi-au spus colegii că nu prea se poate juridic”, a declarat vineri ministrul Transporturilor.

El a precizat că acest contract a fost câștigat după o luptă în instanță, la Curtea de Apel București.

De cealaltă parte, Precon Transilvania spune că a solicitat de două ori CNAIR să stabilească o dată pentru semnarea contractului câștigat pentru lotul Chiribiș - Biharia din Autostrada Transilvania, înainte de a se adresa CNSC pentru obligarea autorității contractante la semnarea acestuia.

În iunie anul trecut, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că asocierea de constructori şi proiectanţi români Precon Transilvania S.R.L. – Citadina 98 S.A. a fost desemnată câştigătoare pentru realizarea secţiunii de autostradă Chiribiş – Biharia, parte din Autostrada Transilvania. Asocierea de constructori români va avea la dispoziţie 785,21 milioane de lei (fără TVA) şi 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţie lucrări) pentru construcţia celor 28,55 km ai acestui proiect.

Comenteaza