Fraţii Aşchilean ridică blocuri şi clădiri de birouri lângă linia ferată, în cartierul Bulgaria

Fraţii Aşchilean ridică blocuri şi clădiri de birouri lângă linia ferată, în cartierul Bulgaria

Un nou ansamblu multifuncţional va fi ridicat pe strada Fabricii de Zahăr. Nouă construcţii industriale şi depozite vor fi demolate pentru a face loc unor clădiri de birouri şi blocuri. Investitori sunt fraţii Aşchilean, prin firma Nord Conforest. La început de an, municipalitetea le-a autorizat un alt proiect de anvergură pe fosta platformă Tehnofrig, în zona Gării din Cluj-Napoca. 

În şedinţa Comsiei de Urbanism de marţi, 16 februarie 2021, Nord Conforest prezintă PUZ-ul pentru o investiţie imobiliră pe strada Fabricii de Zahăr, nr.107. "Amplasamentul studiat se afla in intravilanul localitatii Cluj Napoca, in cartierul Bulgaria la intersectia strazilor Fabricii de Zahar si Campul Painii. Accesul la parcela studiata se realizeaza din strada Fabricii de Zahar pe strada Campul Painii", se arată în documentul menţionat. 

Parcela 1

- construire imobil birouri S+P+3E cu acces din strada Campul Painii;
- construire imobil mixt din str. Campul Painii S+P+5E si corp Parter -comert;
- construire imobil mixt S+P+7E cu acces din str. Ghioceilor;

Parcela 2 

- construire imobil birouri S+P+6E cu acces din strada Campul Painii si strada Ghioceilor
- De asemenea, integrat in corpul de cladire se va realiza si o cresa.

Accesele auto si pietonale se vor realiza atat din str. Campul Painii cat si din str. Ghioceilor. Total locuri de parcare propuse, conform cu specificatiile de mai sus: 206 locuri: Locuri de parcare amenajate la sol = 33 parcari, Locuri de parcare in subteran = 173 locuri din care 21 parcări birouri, 20 comerţ, 155 apartamente şi 10 vizitatori. 

Amintim că, la început de an, Primăria Cluj-Napoca a emis autorizaţia deconstruire pentru un proiect imobiliar pe fosta platformă Tehnofrig. Nord Conforest Invest vrea să ridice un imobil de birouri cu 6 etaje pe strada Fabricii de Chibrituri, numerele 5-11, frontul vestic.

Comenteaza