Emil Boc: "Nu cresc taxele și impozitele în 2020, dar Clujul ar putea pierde încă 20 milioane de euro"

Emil Boc: "Nu cresc taxele și impozitele în 2020, dar Clujul ar putea pierde încă 20 milioane de euro"
| Foto: Arhiva

Primarul Emil Boc a declarat că taxele și impozitele clujenilor nu vor fi majorate în anul 2020, ci vor rămâne la fel ca anul acesta.

"Este în dezbatere publică proiectul de hotărâre de consiliul local cu privire la nivelul taxelor și impozitelor locale în 2020. Taxele locale rămân la fel ca anul trecut, potrivit prevederilor legale se indexează cu rata inflației, 4,5%. În rest, taxele și impozitele sunt la fel, nu se măresc, exceptând ceea ce legea obligă să actualizezi în fiecare an cu rata inflației. Este în dezbatere publică, nu a fost aprobat încă, În luna decembrie va fi aprobat acest proiect. Ne păstrăm angajamentul de a menține taxele locale la unele dintre cele mai joase nivele cu putință", a declarat Boc, la un post local de radio.

Municipalitatea preconizează pierderi de 20 de milioane de euro de la buget și în 2020, bani luați de guvern.

"Încercăm să compensăm la bugetul local cu bani din investiții, din locuri de muncă, chiar dacă Guvernul central ne-a privat anul trecut de 16 milioane de euro, bani luați efectiv pe execuție bugetară. Făceai patru grădinițe de ultimă generație cu acei bani. Anul acesta 20 de milioane de euro se preconizează a fi pierduți. Vom vedea în final cât va fi în realitate" , a mai transmis primarul Clujului.

Comenteaza