Elevii din zona metropolitană a Clujului și studențiii, GRATIS pe autobuzele din Cluj-Napoca. Pentru decongestionarea traficului

Elevii din zona metropolitană a Clujului și studențiii, GRATIS pe autobuzele din Cluj-Napoca. Pentru decongestionarea traficului
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Elevii din Florești, Baciu, Apahida, Gilău și alte localități vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun. Și studenții vor călători gratis. Toate aceste măsuri sunt luate de administrația locală pentru a scoate mașinile din traficul sufocat din oraș.

"Sunt între 5.000 și 6.000 de elevi care vin la Cluj-Napoca din zona metropolitană la școli. Ei vor putea călători gratuit cu autobuzele. Primăria va plăti pentru abonamentele elevilor din Florești, Gilău, Baciu, Apahida și alte zone. De ce facem asta? Pentru a încuraja transportul public în detrimentul mașinii", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Potrivit Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, elevii din comunele Florești, Baciu, Apahida, Gilău, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton și Petreștii de Jos, vor beneficia de gratuitate la transportul public local și metropolitan pe tot parcursul anului școlar.

Studenții, gratis cu autobuzul

„Pot să vă dau o veste în premieră. Primăria Cluj-Napoca va asigura din fondurile bugetului local diferența de 10% pentru abonamentul gratuit al studenților de la Cluj. Legea Educației spune că 90% din prețul abonamentului se suportă prin universități, restul de 10% urmând să fie plătit fie de studenți, fie de autoritățile locale. Noi am făcut calculele, este un cost pentru noi, dar cu siguranță este o formă de respect a autorității locale, a orașului pentru acești studenți care reprezintă o valoare adăugată, o sursă de prosperitate, de inteligență, de creativitate, de inovare, de locuri de muncă bine plătite și asigură prezentul și viitorul orașului nostru. Aici Primăria va asigura în cadrul nou al legii această susținere de 10%”, a mai spus Boc. 

Comenteaza