Elba Com din Timișoara se ocupă și în următorii 2 ani de iluminatul festiv la Cluj

Elba Com din Timișoara se ocupă și în următorii 2 ani de iluminatul festiv la Cluj

Societatea Elba Com, în asociere cu Neon Lighting, au câștigat licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru iluminat ornamental de sărbători în municipiu.

Contractul era estimat la 5,5 milioane de lei, dar oferta câștigătoare se ridică la 3. 584.557 de lei, iar durata contractului este de 24 de luni. Firma Elba Com s-a ocupat și în anii precedenți de iluminatul festiv la Cluj. La licitația din acest an a mai fost depusă o singură ofertă, de către Euro-Audit Service.

Câștigătorul licitației trebuie că până în 15 iulie să prezinte cel puţin 3 variante cu propuneri pentru realizarea iluminatului ornamental festiv pentru străzile şi pieţele din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Totodată, potrivit caietului de sarcini al licitației, pentru circuitul Piața Lucian Blaga – Strada Napoca – Piața Unirii –Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu și Piața Ștefan cel Mare, respectiv Bulevardul 21 Decembrie1989 – Memorandumului – Calea Moților se vor formula variante dedicate.

De asemenea se vor formula cel puţin 10 variante de împodobire cu instalaţii de iluminat ornamental festiv generale pentru alte stăzi şi pieţe din municipiul Cluj-Napoca.

Se vor prezenta cel puţin 3 variante de împodobire pentru brazi naturali de: 4 m, 10 m, 15 m, 20 m. Iar fiecare propunere va fi însoţită de prețul realizării instalaţiei, estimarea puterii instalate şi a numărului de led-uri folosite.

Soluțiile acceptate de către primărie trebuie să fie montate și funcționale cel târziu în 25 noiembrie.

Ce gen de instalații va trebui să furnizeze Elba

Firma va trebui să folosească pentru iluminatul festiv din oraș șiruri luminoase cu 200 de leduri, atât statice, cât și intermitente, bicolore sau RGB programabile, ghirlande cu bec, țurțuri luminoși, perdele luminoase, plase luminoase, cetină cu LED, tub luminos cu LED clasic static /intermitent, furtun luminos cu LED flexibil, elemente decorative 2D și 3D pentru montarea pe stâlpi sau brazi, elemente destinate montării transversale, elemente 3D destinate montării pe sol, toate urmând a fi acceptate de Comisia Locală de Estetică Urbană.

Pe perioada funcţionării iluminatului ornamental prestatorul trebuie să asigure o echipă de intervenţie, zilnic, 24 de ore din 24, în vederea remedierii eventualelor defecte apărute.

Iluminatul ornamental festiv va funcţiona în timpul sărbătorilor de iarnă, de regulă, în perioada 01 decembrie – 7 ianuarie plus încă o conectare în 24 ianuarie. Dar primăria îşi rezervă dreptul de a solicita realizarea unui iluminat ornamental festiv şi cu alte ocazii pe parcursul unui an (ex. Zilele Clujului Sărbătorile Pascale, Ziua Copilului, etc.). Totodată, snstalația de pe străzile Matei Corvin și Vasile Goldiș - Piața Muzeului va fi menținută în funcțiune pe toată durata anului.

Ce străzi și piețe vor avea iluminat festiv

Instalaţia de iluminat ornamental decorativ se va realiza pe străzi, pieţe, parcuri, poduri şi sensuri giratorii din oraș. Sunt cuprinse următoarele străzi din zona centrală: Str. Petru Maior, Str. Napoca, B-dul Eroilor, B-dul 21 Decembrie 1989, Str. Memorandumului, Str. Emil Isac, Str. Bariţiu, Str. Regele Ferdinand, Str. Cuza Vodă, Str. Matei Corvin, Str. Universității, dar și piețele centrale și din cartiere: P-ţa Avram Iancu, P-ţa Ştefan cel Mare, P-ţa Unirii, P-ţa Garii, P-ţa Cipariu, P-ţa Lucian Blaga, P-ţa Mihai Viteazu, P-ța 14 Iulie, P-ța Ioan Agârbiceanu.

Iluminat festiv se va monta și în Parcul Simion Bărnuţiu și Parcul I.L. Caragiale. Și bineînțeles vor fi iluminate ornamental și principalele artere de circulație din întreg orașul: Calea Moţilor, Calea Floreşti, Calea Mănăştur, Str. Aurel Vlaicu, Str. Dorobanţilor, str. Cetăţii, Str. Horea, str. Traian, Str. Fabricii, Str. Dâmboviţei, Str. Liviu Rebreanu, B-dul Nicolae Titulescu, Str. Constantin Brâncuşi, Str. Primăverii, Str. Izlazului, Str. Mehedinţi, Str. Mirăslău, Str. B-dul 1 Decembrie, Str. L. Pasteur, Str. Traian Vuia, Str. Corneliu Coposu, Str. Oașului, Str. Nicolae Grigorescu și Str. Alexandru Vlahuță.

Cinci poduri din Cluj-Napoca vor fi împodobite cu luminițe de sărbători: Pod Calvaria, Pod Napoca, Pod Garibaldi, Pod Abator și Pod Dacia.

În 2019, iluminatul de sărbători a costat 2 milioane de lei

În 2019, primăria a alocat 2 milioane de lei pentru iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă. În oraș a fost montat un șir luminos cu o lungime de peste 100 de km, 2270 de ghirlande cu bec LED sau elemente decorative 3D, culoarea predominantă fiind alb cald cu influențe de alb rece. Iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă 2019-2020 s-a realizat în 34 de zone din municipiu.

În 2018 iluminatul festiv a costat 2,1 milioane de lei la Cluj-Napoca. În ambii ani, de iluminatul de sărbători s-a ocupat aceeași firmă, Elba Com, care mai are la activ un contract cu primăria clujeană, pentru aceleași servicii, și pe perioada 2013-2017.

Comenteaza