Echivalentul a 6 școli pentru un total de peste 2500 de elevi, construite în ultimii 10 ani la Cluj-Napoca

Echivalentul a 6 școli pentru un total de peste 2500 de elevi, construite în ultimii 10 ani la Cluj-Napoca

Clujenii au școli noi și moderne, de nivel european. Echivalentul a 6 școli pentru un total de peste 2500 de elevi construite în ultimii 10 ani. 

În ultimii 10 ani, Primăria Cluj-Napoca a construit echivalentul a 6 școli - 8 corpuri noi de clădire construite, 7 corpuri supraetajate și 5 corpuri modernizate pentru un total de peste 2500 de elevi (142 săli de clasă și laboratoare). Investițiile totale se ridică la peste 43 milioane de euro, din fonduri europene și din fonduri locale. Toate spațiile din cadrul școlilor modernizate se află acum la cele mai înalte standarde și eficiente din punct de vedere energetic. 

În această toamnă, 3 școli au fost finalizate pentru elevii clujeni, care se pot bucura acum de cea mai înaltă calitate a procesului educațional: Seminarul Ortodox, Școala Generală „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”. Doar în acest an, peste 13 milioane de euro au fost investiți în infrastructură educațională, în modernizarea școlilor, a laboratoarelor și a două noi săli de sport.

Municipalitate continuă construcția a două noi școli în cartierele Borhanci și Buna-Ziua. Primăria urmărește prin cele două proiecte realizarea unor școli moderne, care să poată găzdui peste 1500 de elevi. De asemenea, primăria are în diverse stadii de implementare proiecte pentru renovarea energetică a școlilor din municipiu, dar și mai multe concursuri de soluții pentru modernizarea școlilor existente (spre ex. Liceul Teoretic „Lucian Blaga” sau Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

Pe lângă investițiile în infrastructură educațională, continuă și politicile publice care îmbunătățesc procesul educațional: gratuități la transportul în comun, transport dedicat, programe sociale, premii pentru elevii cu rezultate deosebite, vouchere pentru perfecționarea profesorilor ș.a.

Etichete
Comenteaza