După eşecul asocierii cu Impact, primăria o ia de la zero în Dealul Lomb

După eşecul asocierii cu Impact, primăria o ia de la zero în Dealul Lomb
Administraţia locală a scos la mezat un Plan Urbanistic Zonal pentru zona Lomb care are ca obiect parcelarea terenului pentru construirea de locuinţe. Contractul este estimat la 71.000 de lei, iar ofertele vor fi deschise în 14 august.

În prezent, primăria scoate din nou "pe piaţă" un plan pentru parcelarea terenului din Lomb, licitaţia urmând să aibă loc la jumătatea acestei luni. Contractul este estimat la 71.000 de lei. Obiectul parcelării îl reprezintă construcţia de locuinţe. Oficialii primăriei nu au putut fi contactaţi pentru a da detalii despre intenţia de a parcela terenul din Lomb sau dacă aceasta are legătură cu obligaţiile asumate faţă de revoluţionarii clujeni.

Administraţia locală a atribuit acum aproape doi ani 7,8 ha în Lomb cu destinaţia de locuinţe către 118 revoluţionari (fiecare persoană beneficiind de o parcelă de 500 mp). Aceasta după ce pe Dealul Lomb a făcut un parteneriat cu o companie privată, Impact Developer&Contractor, ca să creeze un cartier de locuinţe care nu s-a mai materializat. Mai mult, acest parteneriat a generat şi o serie de procese, în care primăriei i se cere daune materiale.

În cazul revoluţionarilor, la Cluj-Napoca s-a creat un precedent având în vedere că în perioada 2003-2004 s-au adoptat mai multe hotărâri de consiliu local prin care s-au atribuit terenuri către revoluţionari, veterani şi tineri căsătoriţi, iar primăria şi-a asumat ca să viabilizeze parcelele. Pe anexe figurau peste 400 de persoane către care administraţia s-a angajat să le acorde teren viabilizat.

Ca să mai rezolve situaţia, forul local a aprobat deja un Plan Urbanistic Zonal de parcelare a celor 7,8 ha din Lomb (în septembrie 2011) în favoarea Asociaţiei Revoluţionarilor Cluj, încă de acum câţiva ani. Practica de lucru a fost ca toţi cei cu sentinţe definitive să primească parcele în Lomb pentru a-şi construi locuinţe. Clujeni cu sentinţe definitive care au primit teren s-au arătat nemulţumiţi că nu îl pot folosi deoarece lipsesc utilităţile, chiar accesul la parcele şi drumul care ajunge acolo.

Etichete
Comenteaza