După ce a blocat acum cinci zile proiectul arhiepiscopiei, acum Primăria se grăbeşte să-l autorizeze

După ce a blocat acum cinci zile proiectul arhiepiscopiei, acum Primăria se grăbeşte să-l autorizeze
S-au mişcat rapid: după ce ieri Comisia de Urbanism a Primăriei a aprobat proiectul privind realizarea unui complex imobiliar pe strada Coastei de către Arhiepiscopia Ortodoxă din Cluj, proiectul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al ansamblului a intrat deja pe ordinea de zi a Consiliului Local din 10 august, iar proiectul de HCL a fost publicat deja pe site-ul Primăriei.

PUZ-ul pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă prevede o clădire cu subsol, demisol, parter şi cel mult patru etaje, dar şi construirea unui cămin studenţesc cu până la opt etaje pe strada Coastei, pe terenul rămas liber după evacuarea mai multor zeci de ţigani din zonă. Ansamblul va fi ridicat pe un teren de 5.000 de metri pătraţi atribuit gratuit Arhiepiscopiei de către Primărie, la schimb cu un alt teren, primit de asemenea gratis de la municipalitate.

Trebuie menţionat că proiectul de HCL este datat de vineri şi este semnat printre alţii de arhitectul-şef al municipiului, Ligia Subţirică, ce se află în concediu la Mamaia. "Eu nu ştiu de ce proiect e vorba. Dacă e semnătura mea acolo, înseamnă că a semnat Corina Ciuban (directorul executiv al Direcţiei Urbanism-n.red.). Aşa spune fişa postului, că atât timp cât sunt eu în concediu dânsa semnează documentele în locul meu", a explicat Subţirică pentru ziuadecj.ro. Cum se explică atunci faptul că şi sub numele Corinei Ciuban apare o altă semnătură? "Pe dânsa o fi înlocuit-o altcineva", explică Subţirică.

 

Mai menţionăm că Primăria Cluj-Napoca a remis joi Arhiepiscopiei Ortodoxe avizul după aprobarea de către CTATU a proiectului. Şedinţa a început la ora 16 şi a durat până la ora 17.15. Programul de lucru, joia, în Primăria Cluj-Napoca, se încheie la ora 17.30. În acest sfert de oră, pe documentul trimis arhiepiscopiei şi-au pus semnătura atât primarul Sorin Apostu, cât şi arhitectul-şef Ligia Subţirică - aflată în concediu - dar şi directorul de urbanism, Corina Ciuban. Primarul Sorin Apostu nu a putut fi contactat pentru a da o declaraţie pe tema rapidităţii administraţiei locale în a aviza proiectul proaspăt aprobat de CTATU.

Proiectul Arhiepiscopiei a fost aprobat joi cu recomandări de către membrii CTATU, după ce luni acesta a fost respins din cauza unor neconcordanţe între proiectul prezentat şi documentaţia aprobată anterior pe acelaşi amplasament.

Vezi aici discuţiile din şedinţa CTATU de ieri

 

Comenteaza