Drumuri judeţene proiectate pe jumătate

Drumuri judeţene proiectate pe jumătate
Constructorul Kiat nu reuşeşte să-şi facă treaba până la capăt, conform înţelegerii semnate pentru modernizarea drumurilor Clujului. Acesta s-a lungit la nesfârşit cu proiectarea pentru partea de carosabil, iar acum întârzie şi proiectarea pentru poduri şi podeţe.

Din totalul de 420 de km, cât avea angajat în urma câştigării licitaţiei publice, Kiat a primit drept de lucru doar pentru un tronson de 40 de km. Este vorba de porţiunea Geaca - Ţaga - Cămăraşu. Nici pe aceast drum însă nu a reuşit să-şi îndeplinească angajamentul. Consiliul Judeţean spune că firma Kiat a reuşit, după multe tergiversări, să vină cu un proiect tehnic corect elaborat pentru partea de carosabil, însă nu a finalizat proiectarea pentru cele 9 poduri şi podeţe de pe traseu. După autorizarea proiectului tehnic, Kiat mai are de parcurs şi procedura avizării lucrărilor, pentru obţinerea autorizaţiei de construire, care de asemenea evluează greoi. Cu toate acestea, reprezentanţii judeţului se arată încrezători că lucrările vor începe din primăvare lui 2013.

Consiliul Judeţean se arată încrezător că va ajunge să elibereze, până în primăvară, autorizaţia de construire pentru tronsonul Geaca - Ţaga - Cămăraşu, deşi compania Kiat nu a reuşit să-şi îndeplinească angajamentul în privinţa proiectului tehnic. Mai exact, a transmis purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene, Cornelia Trif, reprezentanţii consorţiului condus de Kiat au reuşit, după multe tergiversări, să vină cu un proiect tehnic, corect elaborat, pentru partea de carosabil, însă proiectarea pentru poduri şi podeţe nu a fost încă finalizată. "Kiat mai are de adus şi proiectul tehnic pentru cele nouă poduri şi podeţe de pe traseul Geaca - Ţaga - Cămăraşu. De-abia după ce şi această etapă de proiectare va fi validată, va putea demara procedura de avizare, pentru eliberarea autorizaţiei de construire", a arătat Cornelia Trif. Având în vedere că şi partea de avizare durează foarte mult, este greu de crezut că firma Kiat va reuşi să obţină autorizaţie de construire până în primăvară. Pentru celălalt pachet de drumuri (319 km), câştigat de consorţiul condus de Samus, după mai bine de un an de proiectări şi avizări, s-a reuşit obţinerea autorizaţiei de construire pentru numai două tronsoane, de 10 km fiecare. Cu toate acestea, Consiliul Judeţean susţine că lucrările la acest tronson de 40 km, Geaca - Ţaga - Cămăraşu, vor începe în primăvara anului viitor. Reprezentanţii Kiat nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere. Recent, însă, REALITATEA TV a obţinut un punct de vedere de la reprezentanţii societăţii Kiat, prin care se promitea că lucrările pe acest tronson ar putea începe chiar de anul acesta.

Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a transmis că totul depinde de modul de lucru al firmei Kiat. Dacă se va respecta procedura de avizare şi angajamentul din licitaţie, va fi emisă şi autorizaţia de construire, a arătat Consiliul Judeţean. Între timp, pentru toate celelalte drumuri, Consiliul Judeţean va efectua lucrări de întreţinere, a promis Uioreanu.

 

Comenteaza