Două porțiuni de drum din județ, blocate în urma inundațiilor

Două porțiuni de drum din județ, blocate în urma inundațiilor
| Foto: Facebook/Institutia Prefectului -Județul Cluj

Prefectul Mircea Abrudean a declarat, la ZIUA LIVE, că în urma vizitelor pe care le-a făcut în teren la zonele afectate de inundațiile de marți noaptea a constatat două situații mai grave.

”Am avut cod roșu de precipitații puternice în județ. Ca urmare a viiturilor formate am avut o problemă mai gravă pe Drumul Național nr. 1R care leagă Huedinul de Beliș, respectiv între Călățele, Beliș, Dealu Negru. Sunt trei porțiuni afectate, de câte 50 m fiecare, drumul fiind rupt.

Am luat măsura suspendării traficulului rutier în zonă până la remedierea cel puțin parțială a situației. Am fost în teren cu toate instituțiile abilitate pentru a evalua pagubele și a dispune măsurile de remediere a drumului și de reluare a circulație cât mai rapid posibil, dat fiind că este un drum turistic de importanță majoră pentru județ.

La Valea Drăganului am avut problema surpării podului improvizat care s-a făcut pentru legătura cu localitatea vecină. Și acolo circulația e închisă, dar există variante alternative, la fel cum sunt pentru Călățele-Beliș. Nu există probleme de izolare a cetățenilor și din fericire nu au fost victime umane sau animale.

Am mai avut precipitații importante în zona Dejului, în comuna Vad și la Jichișu de Jos, unde au fost terenuri inundate și porțiune de drum comunal blocată timp de două ore. Peste tot s-au deplasat comisii specializate pentru a constata pagubele, pentru a remedia situația și a putea face demersurile pentru a obține fonduri pentru despăgubiri. Urmează să centralizăm situația, urmăm pașii procedurali legali și noi, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vom cere fonduri pentru ajutorarea celor afectați”, a spus Mircea Abrudean.

Referitor la reluarea circulației pe DN 1R, acesta a adăugat: ”După realizarea balizării și a lucrărilor de semnalizare necesare, traficul se va relua în condiții de siguranță. Este adevărat că avem în continuare cod portocaliu și galben în vigoare și pentru următoarele zile, ne putem aștepta în continuare la aceste fenomene. La nivelul județului, zona Dejului a fost întotdeauna una problematică; de asemenea, Valea Drăganului, Poieni, Bucea și Negreni sunt problematice din acest punct de vedere”.

Comenteaza