Dispar cablurile electrice aeriene pe DN1, în Floreşti

Dispar cablurile electrice aeriene pe DN1, în Floreşti
O firmă din Cluj a câştigat licitaţia pentru introducerea în subteran a cablurilor electrice aeriene de pe DN1, în comuna Floreşti.

Primăria Floreşti a organizat o licitaţie pentru introducerea în subteran a cablurilor electrice aeriene aflate pe DN1/strada Avram Iancu. Au existat şase ofertanţi; a câştigat societatea Walhalla Invest, din Cluj-Napoca. Oferta financiară a firmei clujene a fost cea mai scăzută, 5,3 milioane de lei; proiectanţii estimaseră costurile la 8 milioane de lei. Dacă există eventuale contestaţii, acestea pot fi depuse la CNSC săptămâna aceasta.

Primăria şi Walhalla vor semna un acord-cadru pe trei ani, însă prima etapă este foarte scurtă. În trei luni, primăria cere ca de la ieşirea spre Cluj-Napoca şi până în zona străzii Plopilor să nu mai existe nici urmă de cablu aerian. Motivul acestei grabe este faptul că, în prima parte a acestui an, pe cele două laturi ale DN1 dinspre municipiu se va lucra intens. Pe o parte, primăria va asfalta un trotuar, pe cealaltă o firmă va realiza pista de biciclete care face parte din proiectul de bike sharing pe fonduri europene implementat de Cluj-Napoca, Floreşti şi Apahida.

 

Comenteaza