Dezbatere publică pe tema metroul dintre Cluj și Florești

Dezbatere publică pe tema metroul dintre Cluj și Florești

Urmează o nouă dezbatere publică pe tema metroului din Cluj-Napoca. 

Dezbaterea vizează “alternativa finală pentru planul urbanistic zonal și studiul de fezabilitate pentru proiectul TREN METROPOLITAN GILĂU – FLOREȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU – BONȚIDA” – ETAPA I a sistemului de transport metropolitan Cluj – Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala 1 de metrou, din municipiul Cluj-Napoca și comuna Floresti, jud. Cluj”, potrivit anunțului postat pe website-ul Primăriei clujene.

Va avea loc în 7 octombrie, ora 16.00. Toți doritorii se vor putea înscrie și vor fi ascultați în cadrul unei ședințe online. Linkul de acces va fi disponibil pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, cu 24 de ore înainte de începerea dezbaterii.

310 milioane de euro ar urma să revină Clujului, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea a nouă stații de metrou până la finalul anului 2026. Conform documentelor publicate de Guvernul României, cele 310 milioane de euro vor fi investite în realizarea a 7,5 km de metrou în Cluj-Napoca, însumând nouă stații, de la Sf. Maria la Europa Unită. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2026. DOCUMENTUL INTEGRAL, AICI!

Recent, municipalitatea clujeană a aratat ca metroul va avea 19 stații, investiția totală fiind de 1,5 miliarde de lei. Traseul va avea o lungime de 20,1 km.Depoul a fost amplasat la limita vestică a Comunei Florești, la nord de Stația Electrică Florești, pe o suprafață de 8,2 ha, și a fost dimensionat pentru asigurarea mentenanței și parcării pentru 28 de trenuri, în lungime de 51 m.

Comenteaza