Video De ce a picat la vot propunerea USR privind transportul public de noapte în Florești. Primarul Pivariu: “Un proiect populist care nu este asumat”

De ce a picat la vot propunerea USR privind transportul public de noapte în Florești. Primarul Pivariu: “Un proiect populist care nu este asumat”
| Foto: ctp cluj

După ce transportul public de noapte în Cluj-Napoca a devenit realitate, un proiect similar a intrat, joi, 28 septembrie, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Florești, depus de USR.

Propunerea celor de la USR nu a trecut de votul consilierilor. Invitat la ZIUA LIVE, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a explicat că proiectul celor de la USR a fost doar o inițiativă populistă.

“A fost un proiect de hotărâre care urma să fie analizat și supus votului. Transportul de noapte a intrat în analiză și din păcate a fost un proiect care nu propunea un buget, avea o rută pe care trebuia să o stabilească altcineva și niște tarife care erau la «ghici». Nu am văzut nici numărul de călători care ar fi urcat în autobuz. Practic, un proiect populist, politic, fără să fie asumat, pentru că orice proiect normal propus trebuie să aibă un impact bugetar.

Sunt niște bani angrenați de la bugetul local care veneau automat din investiții și era normal ca cei care propun să spună cât costă, ca cei care alcătuiesc Consiliul Local să poată vota în cunoștință de cauză și să ia o decizie care mai apoi să fie pusă în practică”, a declarat edilul la ZIUA LIVE. 

De asemenea, primarul Pivariu susține că, după ce proiectul USR a picat la vot, a urmat un val de dezinformări și minciuni. 

"După ce acest proiect, în lipsta unor informații esențiale, nu a fost promovat, m-am trezit că eu, primarul, am fost acuzat că am blocat un proiect. Îmi pare că, după trei ani, anumiți colegi din Consiliul Local nu cunosc că nu votez în Consiliul Local, asta este legea și, mai mult decât atât, mi se pare că începem să facem o politică mai urâtă decât ceea ce a existat până acum și îmi pare râu că oameni noi în politică recurg la dezinformări și la minciuni de dragul jocului politic. Dacă era un proiect serios, veneau cu lucruri serioase, palpabile care puteau fi dezbătute și votate în consecință de cauză", a mai adăugat primarul Bogdan Pivariu. 

»»» Vezi aici de ce nu s-a aprobat transportul public de noapte în Florești

Comenteaza