Cum cheltuie Boc banii municipiului în 2013

Cum cheltuie Boc banii municipiului în 2013
În 2013, bugetul administraţiei locale se va cifra la peste 200 de milioane de euro, a apreciat edilul Emil Boc. O bună parte din bani vor fi direcţionaţi pentru realizarea unor obiective de investiţie dar şi pentru cofinanţarea unor proiecte europene.

Pentru că bugetul de anul acesta nu va suferi modificări majore, afirmă primarul Emil Boc, se fac deja planuri legate de modul în care vor fi împărţiţi banii. Un procent important va fi direcţionat spre cofinanţarea acelor proiecte care au primit finanţări europene, precum linia de tramvai, centru de excelenţă pentru industrii creative sau sistem de ticketing. De asemenea, vor fi alocate sume importante şi pentru celelalte două proeicte de investiţie ale Primăriei: Sala Polivalentă şi Centrul Cultural Transilvania.

Chiar dacă o bună parte din proiectele municipalităţii au fost generate acum mai bine de doi ani, majoritatea sunt încă în fază de derulare, iar în unele cazuri, de abia începe etapa de execuţie. „Multe dintre aceste proeicte au fost lăsate pe hârtie. Acum avem sarcina să alocăm finanţare pentru realizarea lor", a comentat edilul Emil Boc, la REALITATEA FM Cluj. În primul rând este vorba despre proiectul Centrului Cultural Transilvania (care va adăposti şi sediul Filarmonicii) şi pentru care se aşteaptă, încă, finalizarea proiectului tehnic. „Planul nostru este ca anul acesta să demarăm lucrările la acest obiectiv, ca atare trebuie să avem bani disponibili în buget pentru că vorbim de o investiţie care aparţine exclusiv municipiului", a subliniat Emil Boc. Acest lucru este valabil şi pentru lucrările de la Sala Polivalentă, obiectiv care în prezent stagnează, dat fiind faptul că municipalitatea a decis să reia licitaţia privind atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor.

Pe de altă parte, un procent important din buget va fi rezervat cofinanţării proiectelor derulate prin programe europene de finanţare. „Avem mai multe proiecte europene pentru care trebuie să asigurăm în continuare partea de cofinanţare. Trebuie amintit în primul rând proiectul de modernizare a liniei de tramvai. După cum evoluează lucrările, estimez că până în iunie, anul acesta, se finalizează şi tronsonul Piaţa Gării - B-dul Muncii. Un alt proiect pe care trebuie să-l demarăm este Centrul de Excelenţă pentru industrii creative. Mai durează foarte puţin până când vom desemna firma câştigătoare, urmând ca de anul acesta să înceapă lucrările. Vom continua cu proiectul bike-sharing şi de asemenea vom implemnta şi proiectul de ticketing. Toate acestea sunt proeicte pentru care se impune să asigurăm costurile de cofinanţare", a comentat Emil Boc.

Alte planuri majore nu sunt estimate pentru 2013, însă Boc a precizat că se aşteaptă ca atât municipiul cât şi judeţul să aibă suportul şi sprijinul noilor parlamentari clujeni. „Mă aştept să se implice şi să susţină proiectul Autostrăzii Transilvania. Deocamdată nu s-a mai construit nici un kilometru de autostradă. De asemenea mă aştept să fie demarat şi proiectul Spitalului Regional de Urgenţă. În ce mă priveşte am anunţat că sunt dispus să mă implic atât cât voi putea în realizarea acestui proiect. Nu în ultimul rând, sper ca şi centura ocolitoare de sud a municipiului să se poată realiza cu sprijinul parlamentarilor", a spus Boc.

 

Comenteaza