Cum arată o clădire de ”Bienală” avizată de Comisia de urbanism

Cum arată o clădire de ”Bienală” avizată de Comisia de urbanism

O clădire de birouri și spații comerciale de pe strada Plevnei, f. n. a cules laude la Comisia de Urbanism.

Este vorba despre un imobil cu patru niveluri care va fi ridicată pe o parcelă de 2.550 de metri pătrați. Beneficiarul este Stopbutik SRL, iar proiectantul, Arhimar.

”Propunem un imobil de servicii, comerț și biroruri. Accesul se face de pe strada Câmpul Pâinii. Din parcelă, 937 mp sunt pentru drumul de utilitate publică. Procentul de ocupare a terenului (POT) propus este 40%, iar coeficientul de utilizare (CUT) 2,2. Regimul de înălțime este de D+P+3E și etaj tehnic. Iar pentru spațiu verde avem 20% din suprafață”, a precizat reprezentantul Arhimar.

”E o clădire frumoasă, propun avizarea ei. Dar dacă puteți să mai puneți un șir de arbori la locurile de parcare”, a spus arhitectul Voicu Bozac.

”Îmi place clădirea. Cred că acesta e nivelul la care ar trebui să fie prezentate lucrările la această comisie”, a completat Vlad Negru.

”Vreau să felicit echipa de proiectare. De mult nu am mai văzut un asemenea proiect frumos la comisie”, a adaăugat arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop.

”Mulțumim pentru felicitări și chiar ne dorim să participăm la Binenala de arhitectură cu proiectul”, au răspuns proiectanții de la Arhimar.

Ce prevede proiectul

Imobilul propus este alcătuit din spații pentru servicii manufacturiere la demisol și parțial la parter. Spre spațiul public, la parter, se propune un spațiu comercial, funcțiune de interes pentru public. La etajele 1-3 imobilul dispune de spații pentru birouri de tip deschis, organizate în jurul unui nucleu de circulații verticale. Noul imobil propus pe amplasamentul studiat va avea suprafața construită maximă de 645.20 mp, suprafață desfășurată totală maximă de 3548.60 mp și regimul de înălțime maxim D+P+3E+Eth.

Accesul pietonal și auto pe teren se vor realiza în continuare de pe drumul amplasat în partea nordică a parcelei (str. Câmpul Pâinii). Necesarul de parcări se va asigura suprateran pe parcela studiată. Se propun 24 de locuri de parcare auto amplasate suprateran pe parcela studiată.

Comenteaza