Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului

Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului
Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului
Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului
Bloc cu 70 de apartamente pe Calea Baciului

Un proiect imobiliar pentru un imobil mixt de locuințe și servicii a fost avizat de Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca pe Calea Baciului nr. 66-70.

Beneficiarii sunt Ancuța și Nelu Fiț, iar este proiectantul general, Maiatec, o societate-debutant. Proiectul a fost discutat și anterior de membrii comisiei la o altă ședință , când s-au solicitat anumite modificări.

”Am cerut reproiectare și lucrarea a revenit. Începe să respecte cerințele noastre”, a spus arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop. ”Respectă sau nu respectă, ce s-a cerut, dacă s-a făcut, lucruri clare, concrete; eu așa aștept să discutăm aici, la comisie” a spus primarul Emil Boc.

”Eu, când mă uit la lucrare, e în regulă, dar aș vrea să văd dacă și ceilalți membri ai comisiei au de spus ceva legat de această revenire”, a explicat Pop. Fiind vorba de un număr destul de mare de apartamente noi pe care le propune noul imobil, primarul a ridicat problema gradului de încărcare a străzii.

”Totul e chiar în regulă? Nu pot să cred așa ceva. 70 de apartamente noi, cât mai rezistă Calea Baciului ca grad de încarcare?”, a argumentat Boc. ”Rezistă, nu avem probleme acolo”, a răspuns Daniel Pop.

”Aș vrea să mergi tu în 15 octombrie, la ora 07:00, să vezi cum e traficul?, a continuat primarul. ”În acest moment încărcarea în zonă încă este în limite”, a răspuns arhitectul șef. Proiectul a primit avizul comisiei.

Ce prevede Planul Urbanistic de Detaliu

Terenul pe care se propune ridicarea imobilului mixt este situat pe Calea Baciului nr. 66-70, având o suprafață de 2.566 mp. Pe acest teren sunt locuințe vechi propuse spre demolare: cinci case și un garaj. Numărul de parcări necesar va fi asigurat la subsol și vor fi locuri pentru biciclete. Potrivit documentației depuse de proiectant, imobilul mixt va avea un regim de înălțime de cinci etaje, plus unul retras. Spațiile verzi pe sol vor ocupa 37% din suprafață.

Comenteaza