Cum arată noul sens giratoriu de la Aeroport, pentru care au muncit 2 ani FOTO/VIDEO

Cum arată noul sens giratoriu de la Aeroport, pentru care au muncit 2 ani FOTO/VIDEO
Un banal sens giratoriu la aeroportul din Cluj-Napoca, necesar pentru fluidizarea traficului din zonă, în special a celui în comun, a fost inaugurat azi cu tăieri de panglici; munca la acesta a fost începută acum 2 ani.

În vară, preşedintele Consiliului Judeţean Horia Uioreanu anunţa că sensul giratoriu va fi gata în mai puţin de două luni. "E un sens giratoriu superb", spunea el la o emisiune TV.

Autorizaţia de construcţie pentru sensul giratoriu de la aeroport a fost dată în decembrie 2011, dar ulterior constructorii au constatat că pentru ca acesta să fie amenajat trebuie deviate reţelele de medie tensiune electrică şi cele de gaz. Autorizaţia de spargere a fost emisă de Primărie în 29 martie 2013. Ulterior regia locală de transport urma să mute stâlpii de electricitate din zonă, având în vedere că zona aeroportului a fost deservită până în urmă cu zece ani de o linie de troleibuze. Linia de troleibuz Aeroport - Gară, 5, a fost reinstituită în urmă cu două luni.

Vezi aici detalii despre problemele birocratice şi micile incidente care au împins amenajarea unui banal sens giratoriu dihn 2012 până la începutul anului 2014.

Discuţiile incipiente sunt chiar mai vechi: amenajarea unui sens giratoriu la intrarea în aeroport era dezbătută încă din iunie 2010.

Comenteaza