News alert Cum a reușit Floreștiul să aibă CEL MAI MARE BUGET din istorie în 2024. Primarul Pivariu: „Muncă, seriozitate și consecvență”

Cum a reușit Floreștiul să aibă CEL MAI MARE BUGET din istorie în 2024. Primarul Pivariu: „Muncă, seriozitate și consecvență”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Bugetul Floreștiului pe anul 2024 este de aproximativ 220 milioane de lei, cu 42% mai mult decât în anul precedent. Este cel mai mare buget din istoria comunei clujene.

La fel ca anul trecut, mai mult de jumătate din buget este axat pe dezvoltare și investiții, adică peste 126 de milioane de lei. Creșterea este substanțială și față de anul 2020, atunci când primarul celei mai mari comune din țară și-a început mandatul.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu Bogdan Pivariu pentru a afla care este „rețeta” succesului în ceea ce privește cel mai mare buget din istoria comunei Florești.

Pivariu: "Este un buget istoric"

Bugetul pe anul acesta este de aproximativ 220 de milioane de lei, dintre care 58% merg spre dezvoltare. Deci undeva la peste 126 de milioane merg la dezvoltare. Raportat la bugetul de anul trecut, avem o creștere de peste 42%. De asemenea, raportat la primul buget din 2020, avem o creștere de 128%, adică mai mult decât dublu. Este un buget istoric. Cel mai mare buget pe care comuna Florești l-a avut vreodată în istorie.

Cum de am ajuns la acest buget și cum am avut creșterea imensă față de 2020? Răspunsul e foarte simplu: muncă, seriozitate și consecvență. Asta înseamnă că, pe lângă faptul că am eficientizat funcționarea, am redus din cheltuielile inutile, am găsit și modalitatea eficientă de a colecta taxele și impozitele, dar am crescut și locurile de muncă. O bună parte din creșterea asta la dezvoltare este reprezentată de atragerea de fonduri guvernamentale, nerambursabile și, cel mai important, fondurile europene, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Bogdan Pivariu.

În ce proiecte vor merge banii

Anul acesta este prevăzută finalizarea celui mai mare parc care s-a construit vreodată în Florești, de aprox 4,2 ha. Vorbim de o investiție de aproximatv 4 mil. euro. Tot în 2024, avem primul drum care a rezultat din exproprieri în Florești. Este tot o investiție de peste 4 mil. euro. Este vorba de drumul Dumitru Mocanu - noul tronson. Acolo nu a fost niciodată drum, iar noi l-am făcut de la zero, cu utilități, cu tot ce trebuie. De asemenea, avem în construcție o creșă, infrastructura din zona Terra și multe alte proiecte - Bogdan Pivariu

Proiectul de buget al comunei Florești a fost pus în consultare publică pe site-ul primăriei și poate fi consultat AICI. Proiectul este în dezbatere publică până pe 30 ianuarie 2024, ora 16:00. 

Comenteaza