Criza gunoaielor din Floreşti, departe de a fi rezolvată. Ce a decis prefectul Clujului în cazul stării de alertă

Criza gunoaielor din Floreşti, departe de a fi rezolvată. Ce a decis prefectul Clujului în cazul stării de alertă
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, şi-a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, poziţia faţă de criza gunoaielor cu care se confruntă locuitorii comunei Floreşti.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat luni că în comuna Floreşti nu este stare de alertă din cauza gunoaielor care sunt ridicate cu foarte mare intârziere.

Prefectul a prezentat presei şi opiniei publice, un document al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, în care se afirmă că „existenţa unor cantităţi mari de resturi menajere pe teritoriul comunei Floreşti şi neridicarea acestora pentru a fi transportate în rampe de gunoi special amenajate, nu este situaţie de urgenţă".

Gheorghe Vuşcan a dat astfel un răspuns unei noi cereri a primăriei Floreşti de avizare a stării de alertă în comuna clujeană, de acum câteva zile şi a mai afirmat că responsabilitatea rezolvării crizei gunoaielor revine autorităţilor locale.

Aceasta este cea de-a treia solicitare a primăriei Floreşti pentru avizarea stării de alertă după alte două care au fost făcute anul trecut.

Prefectul judeţului Cluj mai spune că primăria Floreşti are la dispoziţie mai multe pârghii pentru a încerca să rezolve problema. Gheorghe Vuşcan a explicat că autoritatea locală din Floreşti poate să crească tariful de colectare, de la 8 lei / persoană, la 14 lei / persoană, aşa cum a cerut firma de salubritate Quatro Eco Salub, şi poate să crească cuantumul taxei speciale pentru cei care nu au contract de salubritate.

Potrivit prefectului, primarul Floreştiului ar putea să ceară Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (A.N.R.S.C.) retragerea licenţei companiei de salubritate Quatro Eco Salub.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a organizat luni o conferinţă de presă la care au fost invitaţi şi conducătorii Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii de Mediu şi Agenţiei de Mediu.

Aceşţia au explicat la rândul lor că au amendat de mai multe ori atât primăria Floreşti cât şi firma Quatro Eco Salub, pentru neridicarea gunoaielor. Gheorghe Vuşcan a adus în faţa presei şi un biblioraft voluminos plin cu sesizări ale cetăţenilor nemulţumiţi din Floreşti trimise prefecturii în ultima perioadă.

 

 

Comenteaza