Cresc tarifele de taxi în Cluj-Napoca

Cresc tarifele de taxi în Cluj-Napoca
| Foto: Mediafax

Taximetriștii reușesc să obțină o mărire de tarif în oraș, chiar dacă nu atât de mare cât și-ar fi dorit. Consilierii locali vor dezbate la ședința de joi un proiect de hotărâre care stabilește noile prețuri la transportul cu taxi.

Potrivit proiectului de hotărâre ”tarifele maximale pentru transportul de persoane în regim de taxi pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca sunt de 2,95 lei/km pe timp de zi și 3,25 lei/km pe timp de noapte, tarife care includ taxa pe valoarea adăugată”. În prezent, tarifele sunt de 2,25 lei/km pe timp de zi și 3 lei/km pe timp de noapte, aprobate în 2013.

Creșterea prețurilor a fost solicitată insistent în ultimele luni de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania. Inițial, taximetriștii au propus un tarif de 3,75 lei/km, apoi la negocierile din ultimele săptămâni cu primăria au cerut o majorare a tarifului maximal la 3,39 lei/km.

Săptămâna trecută ei au organizat un protest în curtea primăriei solicitând ca noile tarife să fie aprobate încă din această lună. La ora actuală în oraș sunt emise 2.469 de autorizații de taximetrie.

Comenteaza